Bebeklere işitme tarama testi yapılmaya başlandı

Karaman Ermenek Devlet Hastanesinde yeni doğan işitme tarama (oto akustik emisyon) testi yapılmaya başlandığı bildirildi.
Karaman Ermenek Devlet Hastanesinde yeni doğan işitme tarama (oto akustik emisyon) testi yapılmaya başlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Karaman İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu, yeni doğan her bin bebekten yaklaşık 1 ile 3'ünde işitme kaybı gözlendiğini belirtti.

Ermenek ilçesi ve çevresindeki yerleşim birimlerine yaşayan insanlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, geçtiğimiz ay içinde İşitme Tarama Cihazının Ermenek Devlet Hastanesi'ne alındığını ifade eden Ulu, şunları kaydetti:

''12 Aralık 2011 tarihinden itibaren Ermenek, Sarıveliler, Başyayla İlçelerimiz de yeni doğan her bebeğimize Yeni doğan İşitme Taraması yapılmaya başlanılmıştır. Hastanede doğan her bebeğe istinasız bu tarama yapılmaktadır. Evde doğum yapan ailelerin de bebeklerini tarama için hastanelerimize getirmeleri gerekmektedir. Bebeklerinin işitme kayıplarını belirlemek ve ileride oluşacak hastalıkları önlemek açısından bu tarama son derce önem arz etmektedir.'' 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri