Bebek timi anneler

Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin gönüllüleri olan ve ‘Bebek timi anneler’ adı verilen 70 kişilik ekip yoksul bebeklerin ihtiyaçlarını karşılıyor
Konya Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin gönüllü anneleri olan hayırsever ev hanımları 3 yıl önce kurdukları ‘Bebek timi’ ile Türkiye’de bir ilke imza attı. 70 kişiden oluşan bebek timi anneler, hastaneler, doğum evleri ve mahalleleri dolaşarak yeni doğum yapan ve ihtiyaç sahibi olan bebekleri tespit ederek tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Kendilerini, ‘Bebek timi’ olarak tanıtan 70 gönüllü ev hanımlarından Nimet İnfal isimli bir çocuk annesi gönüllü 3 yıl önce kurdukları tim ile yaklaşık 10 bin bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Kurulduğu günden bu yana çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Nimet İnfal, “İhtiyaç sahibi aileleri ve bebeklerini tespit etmek için üç yıl önce kurduğumuz tim ile başta devlet hastanesi olmak üzere tüm hastaneleri dolaşarak yeni doğum yapmış ihtiyaç sahibi anne ve bebekleri tespit ediyor ve bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu vesile ile yaklaşık 10 bin anne ve bebeğin doğum sonrası ihtiyaçlarını giderdik” dedi.
Her sabah dernek binasında buluştuklarını ifade eden İnfal, “Başta Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi olmak üzere tüm devlet ve özel hastanelerin yeni doğan servislerini ziyaret ederek görevli doktor ve hemşirelerden o gün doğum yapacak anne adayları ile doğum yapanların bilgilerini alıyor. Ardından maddi durumu iyi olmayan aileleri tespit ediyoruz. Doğacak çocukların cinsiyetlerine göre, ‘Dürü’ ismini verdiğimiz ve içerisinde bebek için battaniye, zıbın takımı, yedek kıyafetler, annenin giyebileceği pijama, terlik, iç çamaşırı, bez, çorap, önlük, biberon, patik ve ayakkabı gibi eşyaların bulunduğu sepeti anneye teslim ediyoruz” diye konuştu.
Maddi yetersizliğin çok zor olduğuna dikkat çeken İnfal, “Bizler dar gelirli anne adaylarının nasıl sıkıntı çektiklerini çok iyi biliyoruz. “Anne olmuş bir kadının bebeğinin ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını düşünmekten annelik mutluluğunu yaşayamaması bizi çok üzüyordu.  Bu üzüntüyü bir nebze de olsun azaltmak için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Biz de anneyiz. Anneliğin ne kadar büyük fedakârlık gerektirdiğini biliyoruz. İhtiyaç sahibi annelere yaptığımız çok az da olsa bu yardımlarla yüzlerini güldürmenin mutluluğu her şeye değer. Elimizden geldiği kadar bu hizmete devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Bebek timi annelerin yardım elini uzattığı binlerce çiftten biri de Kazakistanlı Raşit Talgat ve Balzhan Khalel çifti oldu. Yeni anne olan Balzhan Khalel de bebek timi sayesinde kendisinin ve erkek çocuğunun tüm ihtiyacının karşılanmasından mutlu olduğunu ifade ederek, “Böyle bir uygulama bizim ülkemiz Kazakistan’da yok. Gurbette olduğum için ne yapacağımı kara kara düşünüyordum. Bebeğimin ve benim yardımıma Hızır gibi yetiştiler. Annelik sevinicime bu yardım da eklenince çok duygulandım. Mutluluğumu kelimelerle ifade edemiyorum” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri