Bdt Başbakanları, Türkmenistan'da Toplanacak

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra kurulan Bağımsız Devletler Topluluğu'na (BDT) üye ülkelerin Başbakanları Toplantısı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta gerçekleştirilecek. 21 Kasım'da yapılacak toplantıya, örgütün dönem...

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra kurulan Bağımsız Devletler Topluluğu'na (BDT) üye ülkelerin Başbakanları Toplantısı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta gerçekleştirilecek. 21 Kasım'da yapılacak toplantıya, örgütün dönem başkanlığını yapan Belarus Başbakanı Mihail Myasnikoviç başta olmak üzere Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ve diğer ülke başbakanlarının katılması bekleniyor. Toplantıda, üye ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğinin yanı sıra serbest ticaret bölgesinin kurulmasına yönelik anlaşma değerlendirilecek.

BDT Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, başbakanlar çeşitli alanlardaki işbirliğini öngören 20 konuyu ele alacak. 18 Ekim 2011 tarihli Serbest Ticaret Bölgesi anlaşmasında gelinen nokta hakkında değerlendirme yapılacak. Söz konusu anlaşma; Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Moldova, Kırgızistan, Rusya ve Ukrayna tarafından onaylandı. Tacikistan'ın anlaşma ile ilgili onay süreci sonuçlanmadı. 31 Mayıs 2013 yılında e Özbekistan da bu anlaşmaya dahil oldu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri