Bdp'li Uğur: Işid Adana'da 2'si Ağır 8 Kişiyi Yaraladı

Adana'da, Kobani eylemi sırasında bir kadın, eylemcilere, "Ne güzel ediyor IŞİD, şehit anaları gelsin otursun, şehit anaları nerede" diyerek tepki gösterdi. Polis, eylemcilerin tepki gösterdiği kadını güçlükle ikna edip uzaklaştırdı....

Adana'da, Kobani eylemi sırasında bir kadın, eylemcilere, "Ne güzel ediyor IŞİD, şehit anaları gelsin otursun, şehit anaları nerede" diyerek tepki gösterdi. Polis, eylemcilerin tepki gösterdiği kadını güçlükle ikna edip uzaklaştırdı. BDP İl Başkanı Uğur Bayrak ise Adana'nın Küçükdikili Mahallesi'nde IŞİD militanlarının Kaleşnikoflarla 2'si ağır 8 kişiyi yaraladığını, emniyetin buna göz yumduğunu söyledi.

İnönü Parkı'nda IŞİD'in Suriye Kobani'de yaptığı katliamları protesto eden 200 kişilik bir grup Atatürk Parkı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Çevik kuvvetin AK Parti il binasına gitmelerine izin vermediği grup, bir süre Atatürk Caddesi'nde yolu trafiğe kapatıp oturma eylemi yaptı. Polis, yaklaşık 30 dakikalık beklemenin ardından gruptakilerin Sular civarında basın açıklaması yapmasına izin verdi. Çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lar geri çekildi. Eylemciler slogan atarak Sular civarına kadar geldi.

"IŞİD MAHALLELERDE CİRİT ATIYOR"

BDP İl Başkanı Uğur Bayrak, buradaki konuşmasında, bir aya yakın bir zamandan beri Kürt halkına yoğun bir saldırı olduğunu belirterek, son 2 gündür 7'den 70'e tüm Kürt halkının ayakta olduğunu bildirdi. Adana'da 2 günde 8 kişinin IŞİD çeteleri tarafından Kaleşnikoflarla pompalı tüfeklerle taranarak yaralandığını anlatan Bayrak, "Şuan 2 arkadaşımız ağır bir şekilde yaralı. Ölüm kalım mücadelesi veriyor. Ama bu durumu Adana emniyeti sadece izlemekle yetiniyor. Bizi AKP'nin binasına yürütmüyorlar. Ama mahallelerde cirit atan çete üyelerine kimsenin gıkı çıkmıyor. Bunlar Adana'nın orta yerinde yaşandı. AKP hükümetine sesleniyorum mazlum insanlardan ne istiyorsunuz. Gidin eli kanlı çeteleri durdurun. Küçükdikili'de üzerimize kurşun yağdırdılar. Adamlar ellerinde Kalaşnikof sanki dersin dağlarda dolaşıyor. Bunlar Adana'nın orta yerinde oluyor. Ey Adana Emniyeti bize mi gücünüz yetiyor. Bu halk size 40 yıl daha direnecek. Buradan hükümeti uyarıyoruz IŞİD çetelerini desteklemekten vazgeç. Türkiye'nin her yerinde direneceğiz."

    Bu arada, eylem sırasında bir halk otobüsü grubun içine girince tartışma yaşandı. Eylemciler minibüs şoförü ile muavinine saldırmak istedi. Polis eylemcileri güçlükle dağıttı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri