Bdp’li Mutlu: Barış Ve Çözümde Diyalogun Hayata Geçtiği Bir Süreci Yaşıyoruz

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, Türkiye barış ve çözümde diyalogun hayata geçtiği bir sürecinin yaşandığını söyledi.

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, Türkiye barış ve çözümde diyalogun hayata geçtiği bir sürecinin yaşandığını söyledi. Tarihi bir süreç olmasına rağmen süreçte çok fazla eksiklik bulunduğunu belirten Mutlu, “Problemleri çok fazla. Geçen günlerde hükümet bir demokratikleşme paketi açıkladı biz ona paket diyemedik bilemiyorum CHP ona ne dedi. Ama en azından pozitif bir ortamın olduğunu bir tartışma ortamının olduğunu bu zemininde önemli olduğunu biliyoruz.” dedi.

    BDP'de partiler arası bayramlaşma CHP ile başladı. CHP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, CHP Parti Meclisi üyeleri Emel Yıldırım ve Onursal Adıgüzel yer aldı. BDP bayramlaşma heyetinde ise BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu ve BDP Parti Meclisi Üyesi Şirin Altay yer aldı.

    BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, CHP heyetine bayramın nasıl gittiğini sordu. CHP PM Üyesi Emel Yıldırım, bayramın gayet iyi başladığını belirterek, “Önemli olan ülkemizde her şeyin güzellik, barış ve huzur içinde yaşanması. Bundan sonra inşallah daha güzel bayramlar yaşarız.” diye konuştu.

    Siyasi partilerin sadece bayramlarda değil ülke sorunlarını çözmek için bayram dışında da sık sık bir araya gelmelerini gerektiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, “Ülkenin önemli konularını çözmek ve uzlaşı içinde çalışmaları yürütmek için bir araya gelmemiz güzel olur. Halkımızın beklentisi parlamentoda derin bir çatışma yerinde kendi sorunlarını çözebilecek siyasi partilerin zaman zaman bir araya gelmeleri ve görüşmeleri. Bayramlar bunun için bir vesile oluyor ama keşke bu tablo yıl içerisinde de devam etse bizim temennimizde bu.” şeklinde konuştu.

    Daha barışçıl daha demokratik ortamların yaşanacağı herkesin bir temennisi olduğunu kaydeden BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu da, “Türkiye’deki halklar farklılıklar Kürtler, Aleviler, Süryaniler ve Ermeniler memlekette bunları hak ediyor. Ama barış ve çözümde diyalogun hayata geçtiği bir süreci yaşıyoruz. Bu süreç tabi ki tarihi bir süreç eksiklikleri çok fazla. Problemleri çok fazla. Geçen günlerde hükümet bir demokratikleşme paketi açıkladı biz ona paket diyemedik bilemiyorum CHP ona ne dedi. Ama en azından pozitif bir ortamın olduğunu bir tartışma ortamının olduğunu bu zemininde önemli olduğunu biliyoruz. Daha kötü, çatışmalı süreçlerden gelindi. Yüzde 10 barajı dünyanın hiçbir yerinde yok. Mart 2014’te yerel seçime gidilecek. Türkiye için bunlar önemli insanlarımız beklenti içinde. Tam demokrasinin eşitliğin, adaletin yaşanacağı Türkiye hepimizin ideali olmalı bu uğurda hepimiz mücadele ediyoruz. Bundan sonraki bayramlara daha mutlu ve herkesin kendini daha iyi hissedeceği bir şeyin mücadelesini vermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

    "NİYET OLARAK BÖYLE BİR HAVANIN OLUŞMASI UMARIZ SONUCUNDA DAHA İYİ OLMASINI GETİRİR"

    Partilerin çalışmalarını yürütürken sadece kendi parti üyelerini değil tüm insanları düşünmesi gerektiğini anlatan Halıcı ise “Tüm insanlığı bütün insanlığı düşünmemiz lazım. Artık dünya küçüldü. Dünyanın bir yerinde olan olumsuzluk tüm dünyayı etkiliyor. Çevre tahribatından, yolsuzluklara ve savaşa bu kadar iletişim teknolojilerinin gelişmesine rağmen savaş belasından dünyanın kurtulamamış olması maalesef kabul edilemez bir durum, şuan Türkiye’de insanlar barış, özgürlük ve demokrasinin tam anlamda yerleşebilmesi konusunda bir beklenti içindeler. Ama bütün bu çalışmalarda partilerin kendi menfaatlerini ön plana koyarak değil ülkenin ve ülkede yaşayan tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm insanların yararını ön planda tutarak bir çalışma ortaya koymalılar. Bizde gelişmeleri bazen endişe ile takip ediyoruz. Ama niyet olarak şuan böyle bir havanın oluşması umarız sonucunda daha iyi olmasını getirir.” açıklamasında bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri