Bdp'li Müşerref Dağ, Sağduyu Çağrısında Bulundu

Muş İl Genel Meclisi BDP Grup Başkanı Müşerref Dağ, il genelinde yaşanan olaylara dikkat çekerek herkesi sağduyulu davranmaya davet etti.    Kobani katliamının Türkiye’nin içişlerini ilgilendiren bir sorun olduğunun altını...

Muş İl Genel Meclisi BDP Grup Başkanı Müşerref Dağ, il genelinde yaşanan olaylara dikkat çekerek herkesi sağduyulu davranmaya davet etti.

    Kobani katliamının Türkiye’nin içişlerini ilgilendiren bir sorun olduğunun altını çizen Dağ, bu durum karşısında hiç kimsenin sessiz kalmaması gerektiği söyledi. İl Genel Meclisi üyelerinin halkın iradesini temsil ettiğini ifade eden Dağ, şunları söyledi: “Türkiye gündeminde bilindiği gibi bazı olaylar var. Kobani katliamı Türkiye’nin içişlerini ilgilendiren bir sorun halinde iken bugünden itibaren daha farklı durumlar haline gelmiştir. Seçilmiş İl Genel Meclis üyeleri olarak en azından daha sağduyulu olmalıyız. Bu durum karşısında hiç kimse sessiz kalmamalıdır. Kobani’de ki katliam istesek de istemesek de Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle, Çerkeziyle, Zazasıyla herkesi ilgilendiriyor. Bugün orada ise yarın buradadır. Onun için bizde burada bir iradeyi temsil ediyoruz. Herkes bunun bilinci ile hareket edip kendi yerelinde sağduyulu davranmak zorundadır.”

    "BİR GENCİMİZİN KAFASINDAN BİLİNÇLİ OLARAK VURULDUĞU İDDİA EDİLİYOR"

    Varto’daki gösterileri de gündeme getiren BDP Grup Başkanı Müşerref Dağ, güvenlik güçlerinin bilinçli olarak 25 yaşındaki genci kafasından vurduğunun iddia edildiğini kaydetti. Güvenlik güçlerinin temkinli davranmaması ve hemen silahına sarılmaması gerektiğini kaydeden Dağ, “Varto’da istenmeyen olaylar oldu. Bu olayda 25 yaşındaki bir gencimiz hayatını kaybetti. Halkın bu gencimizin bilinçli olarak kafasından vurulduğunu iddia ediyor. Bu olaylar bizi üzüyor ve bu tür olayların olmasını istemiyorduk. Ama sonuçta halk kalkıp demokratik hakkını kullanır, ama devletin güvenlik güçleri bu kadar temkinli davranıp silahlarına sarılmamalıdır. Biz İl Genel Meclis üyeleri olarak bu olayı kınıyoruz. Bir anne ve baba çocuğunu çok çabuk büyütmüyor. Temennimiz o dur ki inşallah bu tür olaylar bir daha tekrarlanmaz.” dedi.

    "MÜLKİ İDARE AMİRLER VE SİYASETÇİLER DAHA DUYARLI OLMALI"

    Yerelde meydana gelen olaylar karşısında mülki idare amirleri ve seçilmişlerin daha fazla hassas davranması gerektiğini vurgulayan Dağ, "Yerelde mülki idare amirleri ve seçilmiş arkadaşlarımız bu konuda daha fazla duyarlı olmalıdırlar. Biraz daha halkla istişareli bir şekilde olayları yatıştırmak en makulüdür. Sıkıntılar olabilir, kesinlikle siyasetin iç kısmından genelden kaynaklıdır ve yerelde yaşayan bireylerin sıkıntısı değildir. Ama yerelde yaşayanlar bunu hazmedip biraz daha temkinli davranmak zorundadırlar." şeklinde konuştu.

    "BU ZOR SIKINTILAR İÇERİSİNDE BİR EVLAT KOLAY BÜYÜMÜYOR"

    "Bir iktidar ve devlet varsa kendi halkını koruması gerektiği yerde kalkıp silah çekme hakkına sahip değildir" diyen Dağ, "Bu evlatlar zor büyüyor. Bu zor sıkıntısı içerisinde çocuklar zor büyütülüyor, kimse kalkıp silahını çekerek çocuklarımızı öldürme cüretini gösteremez. Tüm İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarım adına bu olayı kınıyoruz. İnşallah bu olaylar biter, çok çabuk Kobani’ye bir güvenli koridor açılır. Nasıl ki biz burada rahat yaşıyorsak komşularımızın kafalarının kesilip, işkence görmeleri ve öldürülmeleri karşısında rahat uyuyamayız. Bu hepimizin vicdani sorumluluğudur. Orada insanlık ölüyor. Tüm arkadaşlarımız adına o olayları tekrar nefretle kınıyoruz. Bu olaylar bitene kadar da halkımızla birlikte demokratik hakkımızı kullanıp alanlarda olacağız. Ayrıca Türkiye halklarını IŞİD’e karşı tavrını ortaya koymaya çağırıyoruz." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri