Bdp’li Kaplan: Balyoz, Ergenekon, Herkes İçin Yeni Yargılama Diyoruz.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, yargı ve emniyetin içine terör örgütlerinin çöreklendiğini iddia etti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, yargı ve emniyetin içine terör örgütlerinin çöreklendiğini iddia etti.

BDP’li Hasip Kaplan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yargının içinde terör örgütü bulunduğunu ileri süren Kaplan, “Adaletin olmadığı yerde herkes suçlu duruma düşer. En yakınları bakanlar ve Başbakan’a da uzanan paralel mi, derin mi, komplo mu, hukuk dışılığın alası, terör örgütlerinin alası yargının içine çöreklenmiş. Emniyetin içine çöreklenmiş. Gizli dinleme yapıyorlar. Sahte delil topluyorlar. Hard diskleri değiştiriyorlar. Bilim kurullarına girmişler. Bilirkişileri bile etkiliyorlar. Adalet hercü merc olmuş. Yeniden yargılama. Balyoz davası, Ergenekon, herkes için yeni yargılama diyoruz. KCK, Ergenekon, Balyoz, basın davaları, avukat davaları da bütün bunlarda bu yargıçların sadece görevden alınması gerekmiyor. Burada hukuk dışılık yapan yargıçların ve görevlilerin de suçlarının görevi kötüye kullanmanın adaleti yanıltmanın suçunun bedeli vardır. Bu suçun bedeli ödetilmediği müddetçe, bu karanlık yapılanmaların önüne geçilemez. İktidar kendini koruyacağını mı zannediyor?”
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri