Bdp'li Buldan: Hangi Kesimlerin Yaptığını Bilmiyoruz

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, sözde asayiş timi kurulduğu yönünde basına yansıyan haberlerle ilgili, “Hangi kesimlerin yaptığını bilmiyoruz.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, sözde asayiş timi kurulduğu yönünde basına yansıyan haberlerle ilgili, “Hangi kesimlerin yaptığını bilmiyoruz.” dedi.

    BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP Grup Bakanvekili İdris Baluken ile TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Buldan burada yaptığı konuşmada Parlamento’nun tatile girmesini istemediklerini hatırlatarak, halen bu düşüncede olduklarını, Ramazan ayı sonrasında Meclis’in toplanması gerektiğini dile getirdi. Demokratik reformların hızla Meclis gündemine getirilmesi gerektiğini aktardı.
    
    Yeni anayasa çalışmalarına değinen Buldan, bir soru üzerine, “48 maddenin yeterli olmadığını düşünüyoruz. Türkiye’nin yeni sivil bir demokratik anayasaya ihtiyacı var. Halen Türkiye 12 Eylül darbe anayasası ile yönetiliyor. Bu 48 maddenin bir paket halinde Genel Kurul’a gelip yasalaşması yeni bir anayasa çalışmalarından vazgeçilmesi anlamına gelmemelidir. Ama 48 maddenin az olduğunu, Uzlaşma Komisyonu’nun tatil boyunca da çalışması gerektiğini ve bu sayının yükselmesi gerektiğini ifade ediyoruz. 60-70 hatta 80 madde de olsa Türkiye’nin yeni Anayasaya ihtiyacı vardı. Bu konudaki ısrarımız nettir.” diye konuştu.

    Başka bir soru üzerine Buldan, hükümetin demokratikleşme paketinin içeriği konusunda kendilerine henüz bir bilgi vermediğini aktardı.

    Abdullah Öcalan’ın koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili Buldan, “Bu süreci sağlıklı yürütebilmesi için koşulları iyileştirilmeli ama hükümet tarafından bize iletilen ya da İmralı’ya gittiğimizde karşılaştığımız yeni bir yer, inşaat yok.” dedi.

    Terör örgütünün asayiş timi kurduğu haberlerinin hatırlatılması üzerine Buldan, konuyu incelediklerini belirterek, “Kim tarafından nasıl yapılıyor, bilmiyoruz.” ifadesini kullandı. Buldan, “Kandil'e giden bir kişi olarak ifade etmek istiyorum. Kendilerinin de bu konularla, yaşananlarla bir bağlantıları olmadığını söylediler. Provokatif eylemler görüntüler mutlaka olur. Süreçle bağlantılı olarak yapmaya çalışanlar olur. Biz parti olarak soruşturmayı başlatmış durumdayız. Hangi kesimlerin yaptığını bilmiyoruz.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri