BDP'den Şırnak saldırısı açıklaması

Şırnak'ta dün bir camiye düzenlenen molotoflu saldırı ile ilgili BDP'den "O saldırı provokasyon" açıklaması geldi.

BDP, dün akşam saatlerinde Şırnak'ta bulunan bir camiye yönelik olarak düzenlenen molofkokteylli saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada saldırının 'provokasyon' olduğu ifade edilirken, "Herkesi, yeni dönemin görev ve sorumluluklarını yüklenerek sağduyulu olmaya davet ediyoruz" denildi.

BDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, "Dün akşam Şırnak il merkezinde, bir caminin altında yer alan özel bir dersaneye yönelik molotof kokteylli saldırı olmuştur. Saldırı neticesinde kimse yaralanmamış olsa da, cami ve dersanede maddi hasar oluşmuştur. Demokratik çözüm sürecinin gelişmeye devam ettiği böylesi bir dönemde bu tür olayları tasvip etmediğimizi belirtiriz. Kim tarafından yapıldığı bilinmeyen bu saldırıyı son derece provokatif buluyoruz. Herkesi, yeni dönemin görev ve sorumluluklarını yüklenerek sağduyulu olmaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Dün akşam Şırnak'taki Külliye Camii içinde bulunan ve öğrencilerin ücretsiz ders ve müzik eğitimi aldığı merkeze el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli saldırı düzenlendi. Öğrencilerin bulunmadığı sırada yapılan saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, merkezde maddi hasar meydana geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri