BDP'den Gül ve Erdoğan’a Nevruz daveti

21 Mart’ta Diyarbakır’da Nevruz kutlamaları düzenleyecek olan BDP’den Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül’e davet gittiği öğrenildi.

Terör örgütü PKK’ya silah bırakma çağrısı yapılacak tarih olarak işaret edilen 21 Mart öncesi BDP’den Gül ve Erdoğan’a Nevruz daveti gönderildi. BDP Diyarbakır’da düzenlenecek Nevruz kutlamalarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan’ı da davet etti.

Sabah'tan alınan bilgiye göre, BDP’nin düzenleyeceği Nevruz etkinliklerine 2 bine yakın uluslararası parlamenter, diplomat, elçi, siyasi parti lideri davet edildi. BDP’nin çözüm sürecindeki sert çıkışları nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye davetiye gönderme konusunda ise kararsız kaldığı öğrenildi. Her yıl olduğu gibi bu Nevruz Bayramı'nda da Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani davetli listesinin başında yer aldı. Nevruz kutlamalarına Irak’ın kuzeyinden bir heyetin de katılacağı bildirildi.

ATEŞLER YAKILDI

BDP, Nevruz kutlamaları için Diyarbakır Valiliği'ne izin başvurusunda bulundu. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, mahallelerde Nevruz ateşlerinin yakılmaya başladığını belirterek, "Şu anda herhangi bir müdahale yok. Bayram havasında geçiyor. 21 Mart'ta da benzeri bir görüntü yaşanacağını düşünüyoruz. Davetiyeler gönderilmeye başladı, şenlikte sürpriz sanatçılar yer alacak. Kutlamalarda 5 bin partili görev yapacak” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, silahların Nevruz öncesi susmasını umduğunu söyledi. DTK yayınladığı bildirgede "Kürtler bu süreci bozacak, zora koyacak taraf olmayacak. Nevruz yeni bir dönemin müjdecisi olacak" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri