Bdp’den Başbakan’a ‘etüt Merkezi’ Sorusu

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, SODES faaliyetleri kapsamında açılan ‘etüt merkezleri’nin hangi vakıf ve derneklere verildiğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, SODES faaliyetleri kapsamında açılan ‘etüt merkezleri’nin hangi vakıf ve derneklere verildiğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

İdris Baluken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, bir televizyon kanalında 20 Kasım Çarşamba günü katıldığı Gündem Özel Programı’nda dershane başlığı tartışılırken söylediği, 'Şimdi size çok enteresan bir şey söyleyeceğim. Bizim biliyorsunuz ağırlıklı Doğu ve Güneydoğu’da bir SODES faaliyetimiz vardır. Ve bu SODES kapsamında da bizim bir defa bu etüt merkezleri denilen çalışmamız var. Ve bunlar, biz ücretsiz olarak bu etüt merkezlerinde faaliyetler yapıyoruz. Bakın bu 34 ildeki faaliyetlerimizin çoğu da şu anda bize yönelik bu kampanyayı yürüten arkadaşlarımızın vakıflarına, derneklerine verilmiştir. Proje getirmişlerdir bize. Ve bu projeler neticesinde biz kendilerine bu etüt merkezlerini vermişizdir. Dolayısıyla o öğretmenler maaşını devletten almaktadır. Nerdeyse 4/1’i onlardadır. Yani böyle bir çalışma yapıyoruz. Niye yapıyoruz? Önemli olan bizim insanımıza bu hizmeti vermek. Hele hele bu fakir, garip bu çocuklar gelsin, bunlar burda bu eğitimi alsınlar diye çok daha orda farklı bir şekilde yetişsinler diye, biz bu gayretin içerisindeyiz…' sözlerini hatırlattı.

ERDOĞAN'DAN YAZILI CEVAP İSTEDİ

BDP'li Baluken, TBMM başkanlığına sunduğu soru önergesinde Erdoğan’ın yazılı olarak cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti:
“SODES faaliyetleri kapsamında açılan etüt merkezleri hangi vakıf ve derneklere verilmiştir?
Bu vakıf ve dernekler, hangi kriterler esas alınarak seçilmişlerdir? Bu seçimlerde sizin etki ve katkınız nedir?
Size yönelik kampanyayı yürüten vakıf ve dernekler hangileridir? Neden böyle bir kampanya faaliyeti içerisine girmişlerdir?
'(…) Nerdeyse 4/1’i onlardadır…' derken onlar dediğiniz kişiler kimlerdir?
Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde faaliyet yürüten ve BDP’li belediyelerin bünyesinde kurulan 'Eğitim ve Destek Evleri'nin kapatılmasının sözünü ettiğiniz etüt merkezleri ile bir ilişkisi var mıdır?
Sözü edilen 'Eğitim ve Destek Evleri'nin bölge insanına hizmetini hizmetten saymadığınız için mi kapattırdınız?
SODES kapsamında yürütülen faaliyetlerin finansmanını hangi kaynaktan sağladınız? Ve sağlamaya devam ediyorsunuz?" CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri