Bdp: Yoldaşımız Madiba'nın Hatırası, Kürtlerin Mücadelesinde Yaşayacaktır

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), "Nelson Mandela’nın, yani yoldaşımız Madiba'nın hatırası, tüm dünyada olduğu gibi Kürtlerin, yürütmüş olduğu onurlu mücadelede de yaşayacaktır.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), "Nelson Mandela’nın, yani yoldaşımız Madiba'nın hatırası, tüm dünyada olduğu gibi Kürtlerin, yürütmüş olduğu onurlu mücadelede de yaşayacaktır." açıklamasını yaptı.
Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak imzasıyla yapılan ortak açıklamada, Güney Afrika’daki ırkçı rejime karşı yıllar önce başlatılan halk direnişinin lideri olan Nelson Mandela’nın ölümünden duyulan derin üzüntü ifade edildi.

Mandela’nın, ayrımcılık, sömürü ve ezilmişliğe karşı yılmadan yürüttüğü direnişin, mücadelenin o devasa gücüyle hatırlanacağı belirtilen açıklamada, "Halkıyla birlikte yürüttüğü uzun soluklu mücadele ile sadece Güney Afrika’da değil, dünyanın genelinde ayrımcılıklara, sömürü ve baskılara büyük bir darbe vuran Mandela’nın mücadele azmi ve pratiği bu kadim topraklarda da yansımasını bulmuştur.
Bugün dünyanın her yerinde halklar, Mandela gibi önderlerin açtığı aydınlık yolda, baskı ve zulme karşı direniyor; özgürlük, eşitlik ve barış için onurlu bir mücadele sergiliyor. Bu mücadelelerde Mandela’nın ve onun direniş kararlılığının izleri bulunmaktadır. Bu anlamıyla, yıllardır özgürlük ve barış için mücadele yürüten Türkiyeli ve Kürdistanlı ezilen bütün halklar, halkların mücadelesinin evrenselliği sezgisiyle, başta Sayın Mandela öncülüğünde Güney Afrika’da yürütülen ırkçılık karşıtı mücadele olmak üzere, her direnişte, her karşı çıkışta, dünyanın geri kalanında yaşanan her türlü özgürlük mücadelesini selamlamaktadır. Bizim, Mandela gibi engin önderlerden öğrendiğimiz, baskı, tahakküm ve zulüm kadar, direniş ve özgürlük mücadelesinin de evrensel olduğudur." denildi.

"YOLDAŞ MADİBA"

BDP açıklaması, "Nelson Mandela’nın, yani yoldaşımız Madiba'nın hatırası, tüm dünyada olduğu gibi Kürtlerin, yürütmüş olduğu onurlu mücadelede de yaşayacaktır." ifadeleriyle sona erdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri