BDP pazar günü üç miting birden yapacak

BDP, "Hükümet Adım At" sloganıyla bu pazar günü 3 miting birden yapacak.

Diyarbakır'da 27-28 Haziran'da siyasal durum ve planlama gündemleriyle toplanan BDP Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarında demokratik çözüm sürecinin 2. aşamasına geçildiği tespiti yapılarak, önümüzdeki süreçte yapılması gerekenler ele alındı.

"HÜKÜMET ADIM AT"

Toplantıda, 2. aşamayı ilerletmenin en acil görev olduğu vurgusu yapıldı. Çözüm süreci için meydanlara çıkılacağını bildiren BDP'nin açıklamasında, 30 Haziran Pazar günü Diyarbakır, Mersin ve Adana'da 'Hükümet Adım At' yürüyüşleriyle başlatılacak kampanyanın yaz boyunca devam edeceği belirtildi.

BDP Genel Merkezi, toplantı sonucunu değerlendiren yazılı bir açıklama yaptı. Demokratik çözüm sürecinin 1. aşaması başarıyla sürmekte olduğuna işaret edilen açıklamada,

"Altı aydır sürmekte olan çatışmasızlık hali, 8 Mayıs'tan itibaren PKK'nin silahlı güçlerinin Türkiye sınırlarının dışına çekilmeye başlaması ve bugüne kadar çatışmasızlık halini ihlal eden tek bir olayın yaşanmaması, sonuçları itibarıyla 1. aşamanın başarısının kanıtıdır. 1. aşamada adım atan PKK'nin silahlı güçleri Öcalan'ın çağrısıyla ön koşulsuz olarak geri çekilme kararı almış ve uygulamıştır.

Diğer bütün ateşkes ya da çatışmasızlık durumlarında yaşanan kontrol dışı çatışma ya da provokasyonlar bu defa zemin bulamamış, süreç bugüne kadar başarıyla sürdürülmüştür.

Demokratik siyaset alanında da, halkın sürece desteğini sağlamak için bölge gezileri ve halk toplantıları başarıyla tamamlanmıştır." denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri