Bbp’li Şenliler: Olaylar Büyük Kürdistan Devletinin Provalarıdır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Türkiye’de yaşanan olayların sıradan olaylar olmadığını belirterek, marksist, leninist ve maoist ideolojiye dayalı olarak kurulmak istenen İsrail yanlısı Kürdistan...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Türkiye’de yaşanan olayların sıradan olaylar olmadığını belirterek, marksist, leninist ve maoist ideolojiye dayalı olarak kurulmak istenen İsrail yanlısı Kürdistan devletinin provaları olduğunu söyledi.

Selahattin Şenliler, yaptığı açıklamada, ülkede birçok ilde meydana gelen olayları şiddetle kınadıklarını vurguladı. Şenliler, “Suriye'nin Türkiye sınırına sıfır noktasında bulunan Kobani (Ayn el Arab) şehrinde yaşananlar; Suriye’nin toprak bütünlüğüne kast eden PKK-PYD unsurlarının suni olarak oluşturmaya çalıştıkları Kuzey Suriye’deki oluşuma karşı, Suriye’deki yerli unsurların kendi iç meselelerini bahane ederek,Türkiye’yi, PKK ve bölücüleri korumak, kollamak ve savunmak için Suriye’ye müdahalesini istemleridir. Nihai hedefleri Irak’ın Kuzeyi ve Suriye’nin Kuzeyi ile Türkiye’nin Günydoğusunu birleştirerek büyük Kürdistan devletini kurmak istemeleridir. Bu yüzden bu bölücü unsurlar, Türkiye’yi kan gölüne çevirmişlerdir.” dedi.

Yapılan terör olaylarının sıradan terör olayları olmadığını savunan Şenliler, “Bu olaylar sıradan terör olayı değildir. Bu bölgede kurulmak istenen marksist, leninist, maoist ideolojiye dayalı olarak kurulmak istenen İsrail yanlısı Kürdistan devletinin provalarıdır. Bu olayların arkasında başta İngiltere, olmak üzere İsrail, ABD ve Fransa gizli istihbarat servislerinin parmakları vardır. O yüzden bu bölgemizde derhal olağanüstü hal ilan edilmelidir. Olayları çıkartan bölücüler de sür'atle yargılanarak hak ettikleri cezalar verilmelidir. Yaşanan olayları şiddetle kınıyor, vatanını milletini seven kendisini bu milletin bir parçası olarak gören kürt kardeşlerimizi de bu çapulculara ve vatan hainlerine karşı tavır almaya davet ediyorum.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri