BBP’li Osman Seçgin'den yerli üretime teşvik

Son günlerde yaşanan ekonomik olaylar ile ilgili bir açıklama da Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Osman Seçgin'den geldi.

Başkan Seçgin, yaşatılan ekonomik krizin ancak birlik ve beraberlik içinde hareket ederek atlatılacağına dikkat çekti.  "Dünyaya Türkiye Cumhuriyeti devletinin nevzuhur bir devlet olmadığını göstermeliyiz. Türk Milletinin zor zamanlarda nasıl birlik beraberlik içinde hareket ettiğini göstermeliyiz" diyen Seçgin, "Günümüz iç hesaplaşma günü değil birlik olma günü olduğunu tüm Dünya’ya göstermeliyiz. Birlikte hareket edersek bize diz çöktürmek isteyenlerin, önümüzde diz çöktüğünü göreceğiz. Türk Milleti olarak içinde bulunduğumuz kriz ortamını fırsata çevirmenin yollarını aramalıyız. Artık Dünya ticaretini ABD dolarının tekelinden kurtulması mücadelesinde öncü rol olmalıyız. Tasarruf etmeliyiz, tasarruflarımızı Türk lirası cinsinden yapmalıyız. Borçlanmalar ancak istihdam artırıcı ve teknoloji geliştirici yatırımlar için olmalı. İthal ikameci bir üretim stratejisi oluşturmalı, üretimi arttırmalıyız.
Devlet yerli tasarım ve yerli markaları oluşturmayı teşvik etmeli. İhracatta yeni pazarlar aranmalı ve bu noktada teşvikler arttırılmalı. Allah’ın izni ile Türk Milleti olarak biz bu krizi de aşacağız, hatta daha da güçlenerek çıkacağız."

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri