Bbp'li Döngel: Çözüm Sürecinin Gayri Milli Bir Proje Olduğu Ortaya Çıktı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel, "Başbakan-Barzani buluşması sözde çözüm sürecinin gayri milli bir proje olduğu tescillenmiştir.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel, "Başbakan-Barzani buluşması sözde çözüm sürecinin gayri milli bir proje olduğu tescillenmiştir." dedi.

Hüseyin Döngel, Barzani’nin şehitlerin kanında vebali ve sorumluluğu olduğunu ifade ederek, "Sözde çözüm ve barış süreci bahane edilerek, kamuflaj bir gerekçe ile Diyarbakır’da yapılan açılış törenleri Kuzey Irak’ta kurulan defakto devletin sözde başkanını Diyarbakır’ a davet edildi. Davette, başbakanın, şehitlerimizin neredeyse yüzde yüzünün kanında sorumluluğu, vebali ve günahı bulunan Barzani’ye gösterilen iltifat bize bu sürecin kim veya kimlerle yürütüldüğünü açıkça göstermiştir. Diyarbakır’da gerçekleşen bu buluşma Türk milletinin birik ve beraberliğine vereceği zararın ötesine geçerek küresel emperyalistlerin, bölgesel güç odaklarının ve terör örgütlerinin gerçekleştirmek istedikleri hedeflerine ulaşmalarını hızlandıracaktır. Hükümetin sözde barış ve kardeşlik projesi uhdesin de PKK’ya, küresel güçlere verilen her tavizde olduğu gibi bu buluşmada da verilen tavizler karşı taraf için yeni kazanılmış birer hakka dönüşerek yeni tavizlerin kapısını aralamıştır." dedi.

BBP’li Döngel, hükümetin, bazı yayın organları ve merkezler tarafından öyle bir barış havası estirilerek Başbakan-Barzani buluşması gerçekleştirildi ki; sanki sözde çözüm süreci barış ve kardeşlik projesi başarıya ulaşmış gibi gösterilmeye çalıştığını söyledi. Döngel, "Sanki PKK terör örgütü terörist faaliyetlerine son vermiş, Türk toprakları üzerinde iddia ettiği gayri hukuki haklarından vazgeçmiş, paralel devlet yapılanması ve bir terör örgütü olan KCK kendisini tasviye etmiş, PYD kendini feshederek dağılmış ve bölge halkı PKK terör örgütünün, onun siyasi misyon şeflerinin ve atanmış efendilerin baskısından kurtulmuş gibi gösteriliyor. Düetler eşliğinde PKK, PYD, PEJAK’ın oluşumlarına ve her türlü faaliyetlerine maddi, psikolojik ve lojistik destek veren, Kuzey Irak’ta halen Türkmen katliamı yapan, Türkmenlere ait tapu ve nüfus kayıtlarını yakarak demografik yapıyı değiştiren, başta Kandil ve diğer terör kamplarına göz yuman Barzani ile düetli taçlandırma yapılarak bayram havası estiriliyor. Yok böyle bir şey! Devlete başkaldıran, millete silah çeken PKK, KCK, PYD’nin yanı sıra terör örgütünün diğer unsurları da tam gaz faaliyetlerine devam ederken barış nasıl olacak. Diyarbakır’daki kalabalığa, düetçi sanatçılara, Başbakan-Barzani’nin birbirlerine övgü dolu sözlerine bakarak bütün bu olup bitenleri, Güneydoğuda yaşanan gerçek tabloyu yok hükmünde mi sayacağız? Hükümetin aşka gelip şer odaklarına ve küresel emperyalist güçlere verdiği her taviz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyük Türk milletinin gök kubbesini çatırdata çatırdata yıkmaya vesile olacaktır." diye konuştu.

Döngel, Başbakan süreci illa bir taç giydirecekse, bunu ya o gün bakanlar kurulunu orada toplayarak ya da MHP’lisi, CHP’lisi, AKP’lisi bütün milletvekilleri Diyarbakır’ a davet ederek yapabileceğini anlatarak, "Ama yapılmadı, çünkü süreç milli değil, gayri millidir ve bu buluşma Türkiye üzerinde emelleri olanlara, onların işbirlikçilerine güç ve kuvvet vermiştir." şeklinde açıklama yaptı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri