Bbp'li Çayır: İktidar, Sözde Çözüm Süreciyle Ülkeyi Bölünme Noktasına Getirdi

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Çözüm sürecine mahkum değiliz' sözünün, bin anlamda sözde çözüm sürecinin iflas ettiğinin açıkça söylenmesi olduğunu söyledi. Çayır, yaptığı...

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Çözüm sürecine mahkum değiliz' sözünün, bin anlamda sözde çözüm sürecinin iflas ettiğinin açıkça söylenmesi olduğunu söyledi.

Çayır, yaptığı açıklamada, siyasi iktidarın, sözde çözüm süreciyle ülkeyi bölünme noktasına götürdüğünü savundu. AK Parti iktidarının bitme noktasındaki terör örgütü PKK ile sözde çözüm süreci başlatarak terör örgütünün yeniden toparlanmasını sağladığı için suçlu olduğunu ileri süren Çayır, terör örgütünün iktidar eliyle bu süreçte elinin daha güçlü hale getirildiğini kaydetti.

    Siyasi iktidarın, terör örgütü elebaşıyla görüşerek 5 bin devlet geleneğinin ayaklar altına alındığını vurgulayan Çayır, cumhuriyet tarihi süresinde devlet onur ve şerefiyle hiç zaman bu kadar oynanmadığını, teröristten merhamet, uzlaşı ve barış beklemenin siyasi safdillikten öte bir şey olamayacağını belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de çarşı iznine çıkan 3 askeri savunmasız şekilde şehit eden PKK'lı teröristlere binaen söylediği 'teröristinde bir onur ve gururu olur' sözünü bu millete yapılmış en büyük hakaret olarak gördüklerini belirten Çayır, "Bu iktidar, devlet onur ve gururunu ayaklar altına aldı. Bir bakan bebek, sivil, kadın, yaşlı, polis, öğretmen, doktor, hemşire, köy koruyucusu ve askerimizi şehit eden teröristten onur ve gurur bekleyecekse pes doğrusu. Canide onur gurur olsa cani ve terörist olmaz. Hükümet üyeleri konuştukça batıyor. Milletimizi sözde çözüm süreci diyerek kaldırdılar. Bitme noktasındaki terör örgütünü yeniden canlandırdılar. Türk yargısı tarafından ömür boyu hapse mahkum edilmiş teröristbaşı siyasi aktör haline getirilmiştir. Sürecin yegane sorumlusu hükümettir. Bu siyasi iktidarı bu millet hiç zaman affetmeyecektir. Çözüm süresi tarihe kara bir leke olarak yazılacaktır. Teröristbaşına sekreterya kurmaya çalışanları bu millet asla affetmeyecektir." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri