Bbp'li Çayır: İktidar, Muhalif Düşünceyi Yeni Yargı Paketiyle Paketlemek İstiyor

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, siyasi iktidarın, özgürlükleri kısıtlanmaya bağlı olarak ülkeyi polis devletine doğru götürdüğünü söyledi. Türkiye'nin 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası yürütme eliyle yargıya...

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, siyasi iktidarın, özgürlükleri kısıtlanmaya bağlı olarak ülkeyi polis devletine doğru götürdüğünü söyledi.

Türkiye'nin 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası yürütme eliyle yargıya yapılan müdahale sonrası süratle totaliter bir rejime kaydığını belirten Çayır, yeni yargı paketinin ülkeyi 1980 Türkiye'sine götüreceğini savundu. Yeni yargı paketiyle ilgili açıklama yapan Çayır, iktidarın, yeni paketle sıkıyönetim ilan edilmeden sıkı yönetim şartlarını uygulamaya koymayı hedeflediğini kaydetti.

Herkesi şüpheli konumuna getirmenin ancak askeri darbe dönemlerine has bir uygulama olduğunu vurgulayan Çayır, iktidarın hayata geçirdiği sulh ceza hakimliğinin 1980 askeri darbesinin mimarı Kenan Evren'in cuntadan emir alan sıkı yönetim mahkemelerinden farklı olmadığını söyledi.

    İktidarın algı operasyonuna bağlı kurdurduğu Sulh Ceza Hakimliği savcı ve hakimlerinin kendi inisiyatifleriyle değil siyasi işaretle çalışma yaptıklarının ortada olduğunu belirten Çayır, bunun 'Kaç İsmail Kaç' vakası ile ayan beyan görüldüğünü ifade etti. Çayır, şu açıklamada bulundu: "Maalesef ülkemizi 4 yıl önce 12 Eylül anayasa değişikliği referandumunda ileri demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne ulaştıracağız diyenler polis devletine doğru götürmede kararlı görünüyor. Yeni paket, paketten ziyade muhalefeti susturmaya yönelik bir çalışma. Herkesi şüpheli gösterilerek muhalif düşünmeyi yok etme amaçlanıyor. Biz ailecek 1980 dönemi sıkı dönemi şartlarını yaşadık. Ağabeyim Remzi Çayır da şüphe üzerine gözaltına alınarak 13,5 Mamak'ta hapis yattı. Devlet sonrada pardon dedi. Ağabeyim yıllarca Mamak'ta yatarken niçin yattığını öğrenmedik. Rahmetli babam ağabeyimi cezaevinden çıkarmak için Ankara ile Kahramanmaraş arasında mekik dokudu. Yeni yargı paketi, polislere ve sulh ceza hakimlerine haddinden fazla yetki vererek şüpheli gördüğün veya iktidara muhalif gördüğün herkesi paketleme. Seçimle iktidara gelmiş bir hükümet 17 Aralık'ta yargıya darbe yaparak ülkeyi Ortadoğu'daki Baas rejimleri haline getirdi. Ülkemiz hızla demokratik ülke olmaktan uzaklaşıyor." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri