Bbp'li Çayır: Darbeler, Darbe Aldıkca Türkiye Normalleşecek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan Ergenekon davasının, Türkiye de bir ilk olduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan Ergenekon davasının, Türkiye de bir ilk olduğunu söyledi.

Çayır, “Türkiye’de darbeye teşebbüs edenlere hukuk ve adalet ceza verdi. Darbeleri önlemek için ilk kez Türkiye’de teşebbüste olsa, darbe bir darbe almıştır. Darbeler darbe almaya devam ettikçe Türkiye normalleşecek ve demokratikleşecektir.” dedi.

Çayır, Kahramanmaraş'ta parti binasında İl Başkanı Alpaslan Kutsal ve yönetimle birlikte basın toplantısı düzenledi. Kendini bu ülkenin sahipleri sanan sivil ve askeri bürokrasinin Türk siyasetinin tepesinde boza pişirdiğini ifade eden Çayır, “Ergenekon davasında görülen o ki bir şeyler yapılmış, bir hazırlıklar ortaya konulmuş, darbe teşebbüsünün olduğu görülmektedir. Kimin nerede, nasıl durduğu, nasıl teşvik ettiği, nasıl rol aldığı elbette mahkemenin bileceği bir iş. Gerçekten suçsuz insanlarda ceza alabilmiş olabilir. Ama ortada bir vaka var. Bu vakada Türk Milleti’nin alışık olduğu darbeler silsilesinin hala devam ettirilmek istendiğidir. Ergenekon davası da bu arzunun bir neticesidir. Ne yazık ki Türkiye kendini milletin sahibi sananlardan kurtulamamıştır. Darbeleri önlemek için ilk kez Türkiye’de teşebbüste olsa, darbe bir darbe almıştır. Darbeler darbe almaya devam ettikçe Türkiye normalleşecek ve demokratikleşecektir.” diye konuştu.

“12 EYLÜL DİKTATÖRLERİNİN’DE AYNI AKİBETE UĞRAYACAKLARINI UMUT EDİYORUM”

Çayır, 12 Eylül askeri darbesinin aktörlerinin Ergenekon sanıklarıyla aynı akıbete uğramaları gerektiğini savundu. Çayır, “Bu itibarla hükümetin veya yargının darbeye teşebbüs safhasında bırakmayıp, tamama erdirmiş olan 12 Eylül'ün diktatörlerini de görmeleri, bu anlamda işi biraz daha çabuklaştırmalarını bekliyoruz. Burada tarafım milletin yanıdır. 12 Eylül'le yüzleşen ben, diktatörlerin de aynı akıbete uğrayacaklarını umut ediyorum.” şeklinde konuştu.

“DARBE ANAYASASINI MAHKÛM EDEMEDİK”

Açıklamasında AK Parti hükümetine çağrıda bulunan Çayır, "Darbeye teşebbüsü cezalandırırken başımızda darbe anayasasının yaşatılmasını anlamak mümkün değildir. Yol yakınken darbe anayasasının tümden değiştirecek hale gelmelisiniz. Darbeye teşebbüs edenler mahkûm ediliyor, darbe anayasasının bir türlü mahkûm edemedik.” değerlendirmesinde bulundu.

YÜZDE 10’LUK SEÇİM BARAJINA KAMER GENÇ ÖRNEĞİ

Seçim sistemindeki yüzde 10’luk baraj oranın düşürülmesi gerektiğini vurgulayan Çayır, sistemi savunanları CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’i örnek göstererek eleştirdi. Çayır şöyle konuştu: “Demokratik ülkelerde 2 dönemden fazla devlet başkanları, 2 dönemden fazla başbakanlar olmaz. Seçilmişlerde olmaz. Türkiye bunu bir türlü başaramıyor. Kamer Genç’e bak. Biz cezaevindeydik 1980 darbesinde. Adam danışma meclisi üyesiydi. Hala milletvekili, hala milletvekili. Tunceli’de başka yok mu kimse? Bu ne derebeyliktir. İnsanları baskı altında tutmayın, herkes kendisini ifade etsin. Herkes kendisini mecliste ifade edebilen bir temsilcisine kavuşsun. ”

"SÜRECİN BARIŞA İLGİSİ YOK"

Barış sürecinin insanları ayrıştırdığına işaret eden Çayır, Suriye’de PYD bayrağının açılmasını Türkiye’nin politikasızlığının ve beceriksizliğinin bir işaret olduğunu dile getirdi. Sürecin barış ilgisinin bulunmadığını ifade eden Çayır, “Bu sürecin barışla ilgisi yok. Bu sürecin insanlık süreciyle de ilgisi yok. Adına barış süreci koyduğunuz bu süreçte ne yazık’ki biraz daha ayrıştırdınız. Daha çok dağa çıkan insanlar oldu. Daha çok yarayı kanattınız. Silahla barış olmaz, silahsızlarla konuşacaksın. Suriye’de PYD bayrağının açılmış olması aslında Türkiye’nin öngörüsüzlüğünün, politikasızlığının ve beceriksizliğinin tam işaretidir.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri