Bbp Genel Başkanı Destici: Vatandaşlarımızın Oyuna Gelmemesi Lazım

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, vatandaşların sokak eylemleri noktasında sağduyulu olması gerektiğini belirterek, “Provokasyonlara kesinlikle gelmemek lazım. Her ne olursa olsun sokaklarda devlete karşı başkaldırmış, ayaklanma provası...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, vatandaşların sokak eylemleri noktasında sağduyulu olması gerektiğini belirterek, “Provokasyonlara kesinlikle gelmemek lazım. Her ne olursa olsun sokaklarda devlete karşı başkaldırmış, ayaklanma provası yapan ya da niyetleri kardeşi kardeşe kırdırmak olan, Türkiye içerisinde iç çatışma çıkarmak olan bu örgüte karşı vatandaşlarımızın oyuna gelmemesi, sokağa inmemesi lazım.” dedi.

Partisinin merkez binasında gündemi değerlendiren Destici, Türkiye’nin bu noktaya gelmesinin iyi tahlil edilmesi gerektiğini söyldi: “Yanlış yapılan politikalardan geri dönülmesi lazım. Doğruda birleşilmesi lazım. Bundan sonra bu tür hadiselerin yaşanmaması için de ne gerekiyorsa bununla ilgili politikalar üretilip seri adımlar atılması gerektiğini düşünüyoruz. Bundan üç sene önceye gidersek, PKK böyle bir sokak eylemini gerçekleştiremezdi, çünkü KCK’ya çok ağır darbeler vurulmuştu. Bitme noktasına getirilmişti, dağ kadrosuna çok ağır darbeler vurulmuştu. Hareket edemez noktaya getirilmişti ama ne hikmetse tam o dönemde çözüm süreci dedikleri süreç başladı ve neticede bu noktaya gelindi.”

ABD’nin Türkiye ile ılımlı muhalifleri eğitme noktasında anlaştığı açıklamalarını hatırlatan Destici, “Bu ılımlı diye başlar, bunun sonucunun nerede duracağını kestirmemiz mümkün olmaz. Bunun, Türkiye tarafından kabul edilmemesini istiyoruz.” diye konuştu. Türkiye’nin birtakım vaatlerle kandırılmaya çalışıldığını ifade eden Destici, “Türkiye’nin çok dikkat etmesi lazım. Asla içinden çıkamayacağımız, saplanacağımız bir bataklığa doğru yürümemeliyiz. Çok hassas davranmalıyız.

PKK’nın siyasi uzantıları, Türk askerinin sınır ötesi bir harekat yapmasını istemiyor. Ne Suriye’de ne Irak’ta böyle bir şey talep etmiyorlar. Tam tersine, bundan büyük bir rahatsızlık duyuyorlar.” dedi.

Destici, terör örgütü PKK’nın ne istediğini ise şöyle anlattı: “PYD, PKK hem Irak sınırımızda Kandil’den, Türkiye içinden, oradaki Cezire kantonundan Suriye sınırına girecek. Türkiye buradan bir kanton açacak, Mürşitpınar’dan Aynelarab’a gidip IŞİD ile savaşacak. Dolayısıyla sokak eylemlerinin temel noktalarından biri de bu. Türkiye bu talebi asla kabul edemez. Bunları kabul ederse Türk milletine ve o bölgedeki kardeşlikten yana olanlara da ihanet etmiş olur.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri