BBP Genel Başkanı Destici Karaman'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dağdaki teröristlerin sözde siyasetçileri olduğunu, bunların siyasetini güden, temsilini yapan siyasetçilerinin bulunduğunu belirtti
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dağdaki teröristlerin sözde siyasetçileri olduğunu, bunların siyasetini güden, temsilini yapan siyasetçilerinin bulunduğunu belirterek, "Aynı zamanda bunların basında, medyada yazarları var, köşe yazarları var, gazetecileri var. Bunların kalemşörleri var'" dedi.
Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen 4. Sarıveliler Karacaoğlan ve Yayla Şenliği için ilçeye gelen Destici, ilk olarak Belediye Başkanı Hayri Samur'u makamında ziyaret etti. Daha sonra yaya olarak vatandaşlarla selamlaşan Destici, belediye düğün salonunda düzenlenen yemeğe katıldı. Burada basın mensuplarına konuşan Destici, rahmetli genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından bir hafta önce Sarıveliler ilçesine geldiğini hatırlattı. Burada Belediye Başkanı Hayri Samur'un adaylık sürecinde kendisine destek verdiğini, genel başkanlarının buraya gelmesi, Hayri başkanın çalışması sonucu halkın belediyeyi başkana ve ekibine teslim ettiğini belirten Destici, "Görüyoruz ki bu arkadaşlarımız Sarıveliler'de kısa sürede başarılı olmuşlar. Bugün burada bugüne kadar bağımsız olarak görev yapan Hayri başkanımız resmi olarak partimize katıldı. Zaten o bizimleydi. Bugün rozetini takacağız. Ben ona Büyük Birlik camiası ve şahsım adına teşekkür ediyorum" dedi.
Bugün ülkemizin içinde bulunduğu problemlere bakıldığı zaman bu problemlerin birçoğunun dışardan yönlendirildiğini ve burada bir takım insanların terör örgütü marifeti ile maşa olarak kullanıldığını görmekte olduklarını kaydeden Destici, "Dağdaki teröristlerin yanında biliyorsunuz bunların sözde siyasetçileri var. Bunların siyasetini güden, bunların temsilini yapan siyasetçileri var. Aynı zamanda bunların basında, medyada yazarları var, köşe yazarları var, gazetecileri var. Bunların kalemşörleri var.
Bunlar içerden, dışardan aşağı yukarı 27 yıldır bu milletin başına bela oldular. İnanın ki bugün Türkiye ekonomisi kırılgan bir noktada ise, dış borcu 300 milyar dolara yaklaştıysa ve kişi başına düşen borç 4 bin 500 dolarlar seviyesine gelmişse, cari açık 50 milyar doların üstüne yaklaşmışsa, kişilerin bankalara olan borçları 5 milyardan 170 milyara çıkmışsa, bugün en pahalı ekmeği Türk milleti yiyorsa, en pahalı akaryakıtı biz kullanıyorsak, ovalarımız, yaylalarımız boş iken en pahalı eti biz tüketiyorsak, inanın bunda 27 yıldır teröre harcanan 500 milyar doların üzerindeki paranın hatırı sayılır derecede katkısı var" şeklinde konuştu.
Bugün hükümet yetkililerini dinlediklerini, Meclis'teki siyasi partileri dinlediklerini belirten Destici, "Biz BBP olarak hiçbir zaman terör üzerine siyaset yapmadık ve bundan sonra da yapmayacağız. Doğruları söylemekten de hiçbir zaman çekinmedik, bundan sonra da çekinmeyeceğiz. Doğru kimden gelirse gelsin onun yanında duracağız. Yanlış kimden gelirse gelsin onun karşısında duracağız. Bu ülkeyi 30 yıldır yönetenler siyasetçisiyle, sivil bürokrasisiyle, askeri bürokrasisiyle bugün terörün geldiği
noktanın sorumlularındadır. Silvan'da şehit düşen kardeşlerimizin de, Aktütün'de şehit düşen Mehmetçiklerimizin de, velhasıl 27 yıldır teröre verdiğimiz bütün şehitlerin vebali 27 yıldır bu ülkeyi yöneten siyasetçilerde, bu ülkeyi idare eden sivil, askeri bürokratlardadır'' dedi.
Konuşmasında terörle mücadele konseptinin mutlaka değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Destici, bu konseptle terörün yenilemeyeceğinin gün gibi ortada olduğunu ifade ederek, "27 yıldır aynı noktadayız. Siz ulaşamayacağınız yardım, götüremeyeceğiniz yerlere karakol kurmaya devam ederseniz, siz sınır güvenliğinizi Amerika'ya havale ettiyseniz, siz istihbaratınızı İsrail ve Amerika'ya havale ettiyseniz, siz terörün finansman kaynaklarıyla hiçbir zaman etkin bir mücadele sergilemediyseniz, siz yanaşık düzen eğitimi almış boyu tüfek kadar gençlerimizi yıllardır o dağlarda yaşayan ve en büyük ülkeler tarafından yetiştirilmiş, bu ülkenin başına bela olması için gönderilmiş teröristlerin karşısına çıkarırsanız maalesef terörü yenmeniz mümkün değildir. Biz yıllardır şunu söyledik; Kürt sorunu yok. Kürt benim kardeşim. O benim 1200 yıldır İslam kardeşim. Etle tırnak gibi olmuşuz. Bu ülkenin Kürt meselesi yoktur. Bu ülkenin PKK meselesi vardır. Biz bunu yıllardır söylediğimizde yanlış anlaşıldı. Fakat bugün geldiğimiz noktada Sayın Başbakan da bunu söylemek zorunda kaldı. Evet karşımızdakiler asla iyi niyetli değil. Karşımızdakiler asla bizim Kürt kardeşlerimiz değil. Karşımızdakiler Kürt kardeşlerimizin temsilcileri değil. Karşımızdakiler bu milleti parçalamak ve en büyük zararı da o bölgeye vermek için birileri tarafından görevlendirilen, maşa gibi kullanılan Marksist, Leninist ve ateist grupların artıkları. Biz bunların 12 Eylül öncesini de, sonrasını da biliyoruz" diye konuştu.
Daha sonra Destici, kent meydanında şenlikler kapsamında belediye tarafından organize edilen halk konserine katıldı. Destici, bağımsız olarak belediye başkanı seçilip bugüne kadar bağımsız olarak görev yapan ve bugün BBP'ye katılan Belediye Başkanı Hayri Samur'a partisinin rozetini de taktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri