Bazen çaresiz kaldım

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, ara transferde en az 7 oyuncu alacaklarını belirterek, ligin ilk yarısında zaman zaman çaresiz kaldığını ve işkence çektiğini söyledi
Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan’dan timsah gözyaşları. Takımla ilgili yaptığı değerlendirmede, ellerine geçen birçok fırsatı değerlendiremediklerini belirterek, ikinci yarıda yapılacak transferlerle daha iyi noktalara geleceklerini söyledi. Doğan, “Geçen hafta ve bu hafta oynadığımız maçlarda kazanmak adına elimize çok önemli fırsatlar geldi. Ama bunları değerlendiremedik. Ligin gidişatında ben kendim 5.ve 6.haftada kendime 'Alt sıralarda üstteki takımlardan kopmama' adına bir hedef belirledim. Çünkü bu bizim adımıza çok önemliydi. Çok alt sıralarda olur ve yukarıdaki takımlarla aradaki puan farkı fazla olursa ligin ilk yarısında havlu atabilirdik. Ama ilk yarı itibariyle bu korkumuzu yaşamadık. Fakat bir gerçek iki haftada elimize gelen ciddi anlamdaki fırsatları iyi değerlendiremedik. Bunlarda istediğimiz sonuçları alabilseydik belki de ilk yarıyı düşme potasının çok üzerinde bitirebilirdik, ama olmadı” dedi.
Önlerinde 17 maçlık bir periyodun olduğuna dikkat çeken Ziya Doğan, “Biz tabi ki transferler yapacağız ve takımımızı güçlendireceğiz. Şimdi transfer yapma şansımız var. Ama sezon başında inanın böyle bir şansımız ve vaktimiz yoktu. O zamanda eldeki imkanlarla ve şartlarla bir takım kurmuştuk. Çünkü lige en son çıkan takım bizdik ve istediğimiz kadroyu oluşturamamıştık. Ara transferde en az 7 oyuncu alacağız. Başkanımızla ve transfer komitemizle de oturup konuşacağız. Takımdan beklentilerin aksine oldukça fazla oyuncu da gidebilir. Bunu şu ana kadar açıklamamıştım. Şimdi açıklıyorum. Çünkü biz 6 ay 1 sene oynamayan oyuncularla takım oluşturduk.”
Yeşil-beyazlı ekibin başarısız bir ilk yarı geçirmesinde önemli bir rolü olan Ziya Doğan, gazetecilerin, ‘Sezon başında olduğu gibi devre arasında da gidecek ve gelecek transferlerle Konyaspor'da yeniden bir uyum sorunu yaşanmaz mı?’ sorusuna şu cevabı verdi: “Nasıl çok oyuncu aldığımızı biliyorsunuz. Bu takımda 3 oyuncu 6 aydır, 3 oyuncu da 1 senedir oynamıyordu. Yapılan transferi iyi incelediğinizde zorunlu olduğumuz ortadaydı. Şu anda ne kadar anlatsam beni anlamanız mümkün değil. Çünkü çektiğimiz sıkıntıları bizimle beraber yaşamanız lazım. Sonuçta ilk yarı bazen bir teknik adam olarak çaresiz kaldım ve işkence çektim. Bunu herkes anlamadı. Anlamasını da beklemiyorum. Elimdeki malzeme ile verdiğimiz mücadele bence takdir edilmelidir. Ama ikinci yarıda istediklerim olursa iyi bir takım olacağımızı söylüyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri