Bayramlaşmada Ak Parti’den Mhp’ye Tezkere Teşekkürü

AK Parti, Elazığ Milletvekili ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Şuayip Alpay başkanlığında bir heyetle MHP’ye bayram ziyaretinde bulundu. Bayramlaşma da MHP’nin ülkenin güvenliği ve selameti açısından tezkerede gösterdiği...

AK Parti, Elazığ Milletvekili ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Şuayip Alpay başkanlığında bir heyetle MHP’ye bayram ziyaretinde bulundu. Bayramlaşma da MHP’nin ülkenin güvenliği ve selameti açısından tezkerede gösterdiği tavırdan dolayı kutladığını belirten Şuayip Alpay, "Burada yaklaşımları dikkate almaz lazım. Yaklaşımların dikkate değer bulması lazım. Onun içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Aynı gemide olduğumuz inancını hiç kaybetmememiz lazım bizim arzumuz o." diye konuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan ise MHP’nin tezkere konusunda gösterdiği tavrın MHP’nin daha önce aynı konularda gösterdiği hassasiyetle paralellik gösterdiğini hatırlattı.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Şuayip Alpay, genel merkezde MHP'lilerle bayramlaştı. Heyeti, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ve MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Hidayet Vahapoğlu karşıladı. Bayramın ikinci günü MHP’yi ziyaret etmeyi uygun bulduklarını ve bayram ziyaretlerinin güzel bir gelenek olduğunu belirten Şuayip Alpay, "Ziyaret geleneği var. Kadim kültürün ürünüdür. Aynı zamanda inancımızın gereği yapılan işler. Kurban Bayramı’nın öncelikle ülkemize milletime ve bütün İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Siyasi tarafta olan bizler siyasetin gereğini yapanken aynı zamanda da dostlukları da koruyoruz. İnancımızın geleneğimizin getirdiği münasebetleri geliştirme gayretinde bulunuyoruz." diye konuştu.

TÜRK İSLAM COĞRAFYASINDA SIKINTILAR VAR

Bayramların İslam camiasında sevinçle beklenilen ve yaşanılan bir an olmasının umut edildiği günler olduğunu kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, "Ama görüyoruz ki bu bayramda buruk giriyoruz. Türk İslam coğrafyasında sıkıntılar var. bu sıkıntılar hepimizi üzüyor bu sıkıntılardan kurtulmak gerekiyor. Bu coğrafyada başkalarının değil Türk milletinin belirlediği bir program üzerinden bu problemlerin çözüm yollarının araştırılması ve sağlanması gerekiyor. Tabiki dünyada yalnız değiliz. Şunu da ifade etmek istiyorum bayram Cenabı Hakka yalvarmanın yakarmanın talep etmenin bunları arzu etmenin olduğu bir dönem. Ama görüyoruz ki böyle bir dönemde bu coğrafya da sıkıntılar var. tabiki bu sıkıntılar aşılmalı.” Açıklamasında bulundu. Ülkenin milli birliğinin ve milli bütünlüğünün sağlanması gerektiğini hatırlatan Ayhan, “Bu konuda herkesin hassasiyet göstermesi gerekiyor. Olayı bu bölgede gelişen olaylarda Türkiye Cumhuriyeti’nin zarar görmeden en az hasarla atlatması gerektiğine inanıyoruz. MHP uyguladığı politika ve siyasette Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini bu coğrafyada fevkalade önemli olduğunu düşünüyor. Bu coğrafya da Türk milletinin geleceğinin fevkalade iyi olacağını düşünüyoruz. Böyle dönemler milli ve manevi değerlerin daha yoğun yaşandığı, bu değerlerin daha çok hissedildiği alanlarda milli birliğin kuvvetlendirilmesi açısındanda bu günlerden istifade etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Emin Haluk Ayhan’ın ifadelerine katıldığını ve MHP’nin ülkenin güvenliği ve selameti açısından tezkerede gösterdiği tavırdan dolayı kutladığını belirten Şuayip Alpay şunları söyledi: "Burada yaklaşımları dikkate almaz lazım. Yaklaşımların dikkate değer bulması lazım. Onun içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Aynı gemide olduğumuz inancını hiç kaybetmememiz lazım bizim arzumuz o. Farklı alanlarda farklı düşünebiliriz. Siyasi kanaatlerimiz var farklı şekillenebilir. Bu fıtratın gereği. Ülkenin güvenliği selameti açısından ortak noktaya gelinmesi hepimize güç katıyor. Hepimizde aynı güçte istifade ediyoruz."

MHP’nin tezkere konusunda gösterdiği tavrın MHP’nin daha önce aynı konularda gösterdiği hassasiyetle paralellik gösterdiğini hatırlatan Ayhan ise "MHP’nin politikalarında bir sürekliliğin ve isabetin olduğunu göstermesi açısından önemlidir. Biz bu olayda da Türk milletinin geleceğini ve güvenliğini ve bunun sağlanmasında da ülkeye yönelebilecek herhangi bir tehdide karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin hazırlıklı olması açısından bu konuya yaklaşımımızı değerlendirdik ve bunun için kanaatimizi ve görüşlerimizi beyan ettik bu mutlaka önemli zaten burada bir husus daha var MHP 2008’den bu yana açıkladığı bu bölgede güvenli bir şeridin oluşturulması hususundaki düşünceler bizim açımızdan önem kazanıyor." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri