Bayramlara gölge düştü

Ramazan Bayramının ilk gününde Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı yönetimi ve üyeleri bayramlaşma programında bir araya geldi

Saadet Partisi il yönetiminin düzenlemiş olduğu bayramlaşma programında PKK’nın ve diğer zalimlerin Müslüman coğrafyasının bayramına gölge düşürdüğü bildirilerek, dünyada Siyonist güçlerin, Türkiye’de ise terör örgütlerinin oyunlarına gelinmemesi vurgulandı.

Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı yönetimi ve üyeleri bayramlaşma programında bir araya geldi. İl binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programına Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, SP İl Başkanı Mehmet Şen, SP Genel İdare Kurulu Üyeleri Veysel Candan ve Zülfikar Gazi, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Sorumlusu Bahri Kırışık, AGD İl Başkanı Yusuf Güneş, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Meclis Başkanı Dr. Seyit Karaca ile çok sayıda partili ve davetli katıldı. Bayramlaşma merasimi öncesi konuşan SP İl Başkanı Mehmet Şen, ülkede birçok sorunun devam ettiğini söyleyerek, “Ülkemiz bu bayramda da ayakları bağlanmış ve kıskaca alınmış bir vaziyette bulunuyor. Bir tarafta terör ve anarşi, diğer tarafta ekonominin faiz belası ile sarmalanmış bir durum var. Diğer tarafta da ahlaksızlığın sokaklara yayılmış hali bulunuyor. Bunlar birer tesadüf olamaz. Bunlar dış mihrakların içerdeki iş birlikçiler ile Türkiye’de yaşayan Müslümanlar üzerindeki sinsi planlarıdır. Bu planları SP yıllar öncesinden gördü ve yıllardır bu planları halkımıza anlatıyor. Rahmetli liderimiz tarafından anlatılmaya başlanan bu oyunlar SP tarafından her tarafta anlatılmaya devam ediyor. Bu oyun bozulmadığı sürece Türkiye gerçek anlamda huzuru bulamayacaktır. Bizim sanayicimiz ve çalışanımız sürekli çalışıyor, çabalıyor, alın teri ile kazanıyor ama faiz belası onların alın terini sürekli dışarıya akıtıyor. Onların emekleri bir yerde boşa gidiyor” dedi.

PKK’NIN TÜRKİYE ÜZERİNDEKİ PLANLARI SÜRÜYOR

Terörün bayramda da hain planlarının devam ettiğini söyleyen Şen, “Huzur arayan bir Türkiye’de dış mihrakların komşu ülkeleri kullandıkları, adına PKK denilmiş terör belası yıllardır Türkiye üzerinde hain planlarına devam ediyor. Bunun kaynağı belli. Ama Türkiye’yi idare eden siyasi irade bunları ortaya koymadığı için, hedefine bunları almadığı için, bunlar ile adeta dost tavırlar takındığından dolayı terör bayramda da can almaya devam ediyor. Maazallah devam da edecek. Gerçek manada bu dünyaya egemenlik katmayan güçleri reddetmedikçe bunların durası yok. Ahlaklısızlıkların, fuhşun sokaklara yayılmasından hepimizi şikâyetçiyiz. Milletimiz bu sorunun çözüm noktasını SP’yi göstermediği sürece bunların durası yok. SP Konya İl Teşkilatı olarak bu bayramda da her gittiğimiz yerde bu sorunları dile getireceğiz. Çünkü bu ülke bizim” diye konuştu. Ülke yöneticilerinin sorunlara çözüm üretmediğini dile getirin SP İl Başkanı Mehmet Şen, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı ve Başbakana tarafından verilen dostluk mesajları gayet güzel görünüyor. Yıllardır aynı mesaj ama çözüm nerede. Biz çözüm istiyoruz.”

BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞAYAMIYORUZ

SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman da, Bayramlara gölgelerin düştüğünü belirterek, “İslam coğrafyası başta olmak üzere bu bayramları Allah tüm dünya coğrafyasına hayırlı kılsın. Bayramlar sevinç günleridir. Kardeşlik günleridir. İslam coğrafyasında ve ülkemizde meydana gelen sorunlar bu kucaklaşmalara, sevinçlere ve bayramlaşmalara gölge düşürüyor” dedi. İslam coğrafyası için çalıştıklarını söyleyen Lütfi Yalman, “Mili Görüş camiası olarak sadece İslam coğrafyasında değil, ecdadımızdan kalan miras olarak her olay karşısında, her zulmün karşısında elbette hassasiyetimizi ortaya koyduk, koymaya da devam edeceğiz. Çalışmalarımızı her zaman ön planda tutarak Türkiye’nin gündemine getirdik. Onun içindir ki Milli Görüş camiası olmasaydı Bosna Hersek’te bugün Müslüman bir topluluk kalmayacaktı. Milli Görüş camiasının çalışmaları ve çabaları ile oradaki Müslümanlara destek verildi. Bu Allah’ın lütfü ile gerçekleşti. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Bir insanın kurtuluşuna vesile olmak, bir coğrafyada kanı durdurmak kadar büyük bir şeref olamaz. Bosna Hersek’te Müslümanlar kan ağladığı zaman bizlerde ağladık, Afganistan Ruslar tarafından işgal edildiğinde, Çeçenistan Rus zulmü karşısında kaldığı sırada, Filistin’deki uzun zamandır devam eden baskılar karşısında bizlerde ağladık. Elimizden geldiği kadar yardımlar göndermeye gayret ettik” diye konuştu.

SİYONİSTLER DÜNYA ÜZERİNDE OYUN OYNUYOR

Dünya üzerinde dönen oyunların Siyonistlerin işi olduğunu dile getiren SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, “Filistin konusunda gösterdiğimiz hassasiyet, Libya konusunda nereye gitti ve neden gitti? Bu hassasiyet Çeçenistan konusunda da gerektiği gibi gösterilemedi. Çeçen liderler Türkiye’de ortadan tek tek kaldırıldı. Artık hiçbir Çeçen mücadelesinden bahsetmez olduk. Bu soruların nedenini bulduğumuz zaman Türkiye’deki sorunun kaynağını tespit etmişiz demektir. Milli Görüş camiası bu problemin kaynağını, dünya üzerindeki Siyonizmin olduğunu yıllar öncesinden gösterdi. Siyonizm’in, kimleri amellerine ne şekilde kullandığını ne emellerine için bazı kişilileri nasıl kullandığını biliyoruz ve rahmetli hocamda bunu defalarca dile getirdi. Bu ayrıntıları şimdi bizler görmezden gelemeyiz” ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMAN COĞRAFYASINI DÜŞÜNMEMİZ GEREKİYOR

Ülke genelinde de hassasiyet kaybının olduğunu dile getiren Yalman, “Hükümet erkânı ve Suriye ile görüşmeler yapıyoruz. Ama ne kadar çaba harcansa da ABD’nin istediği gibi işler yürüyünce çıkmazın içine giriliyor. Bu ülkede de Muhafazakâr kesimde hassasiyet kaybı meydana geldi. Bizler Arakan için ne kadar üzülüyorsak, Irak için de aynı şekilde üzülmeli ve oradaki kardeşlerimizi de Arkan’daki kardeşlerimiz kadar düşünmemiz gerekir” dedi. Bayramların Müslümanlar için huzurlu günler olmasını dilediğini belirten Lütfi Yalman, “Cenabı Hak Ramazan aylarını ve bayramları ümmet için kurtuluşa vesile kılsın. Ümmetin uyanışına vesile kılsın. İnşallah İslam coğrafyasındaki, Somali’deki, Arakan’daki, Irak’taki Filistin ve Afganistan’daki sorunların çözümüne vesile eylesin. Geçen sene burada olup da bu sene aramızda olamayanlara da Allah rahmet eylesin” diyerek konuşmasını bitirdi. Bayramlaşma programına katılan KTO Başkanı Selçuk Öztürk ile MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz’da bayramın Müslümanlar için kurtuluşa vesile olmasını ve zulüm gören Müslümanların zulümden kurtulmasını istediklerini söylediler. Konuşmaların ardından bayramlaşma merasimine geçildi.

MUSTAFA ÖZÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri