Bayramı zehir ettiler

İslam dünyası, Ramazan bayramına kan ve gözyaşıyla olaylarla girdi. Türkiye, Irak, Suudi Arabistan, Bangladeş ve Suriye gibi birçok İslam ülkesinde terör saldırıları meydana geldi. Saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti. İslam dünyası huzurlu bayram

Buruk bayram

İslam dünyası bayramları yıllardır çatışmalar arasında buruk bir şekilde geçiriyor. Şiddet olaylarının devam ettiği Müslüman coğrafyasında acı ve gözyaşı bayramda da sürdü. Irak'ın Başkenti Bağdat'ta  düzenlenen terör saldırısında 300'e yakın kişi hayatını kaybetti yüzlerce kişi yaralandı. Yine Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi ve 45 kişi hayatını kaybetti. MPatlamalardan dolayı ülkelerde ulusal yas ilan edildi. Bayramın ilk günü Giresun'da yaşanan helikopter kazası acıyı ikiye katladı. Suriye'de de zulüm ve gözyaşı bayramda da boy gösterdi.

BAYRAM KUTLAMASI YAPILMADI

İnsanlık dramının yaşandığı  Irak'ın başkenti Bağdat'ta Ramazan Bayramı, büyük bir üzüntü ile karşılandı. Terörist çeteler, sivilleri hedef alarak bayramda da kan akıttı. Irak'ın başkenti Bağdat'taki uluslararası havalimanına yakın bir alana havan topuyla saldırı düzenlendi. Ülkede yaşanan terör saldırısında 300'e yakın kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı. Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, patlamada hayatını kaybedenler ve yaralananlar için Ramazan Bayramı kutlaması yapılmayacağını belirtti. Ülkede üç gün ulusal yas ilan edildi. Halk, mutlu bir şekilde bayram heyecanı yaşamayı dört gözle bekliyor.

BAYRAMLAŞMADAN DÖNÜYORLARDI

Türkiye Ramazan Bayramına kötü bir haberle uyandı. İstanbul  Atatürk Havalimanı'nda yaşanan patlamanın üzüntüsünü üzerinden atamayan vatandaşın, bayramda da yüzü düşüktü. Giresun’da bayramlaşmaya giden jandarma komutanları ile eş ve çocuklarının bulunduğu askeri helikopter Tohumcuk Yaylası’na düştü. 8’i asker, 7’si asker yakını olmak üzere toplam 15 kişi, bayramlaşma sonrası dönüş için gittiği yerden tekrar helikopterle yola çıktı. Ramazan Bayramının ilk günü saat 17.30’da helikopterin, Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası’na düştü. Olayda ilk belirlemelere göre 7 kişi şehit oldu, 8 kişi yaralandı.

BAYRAM ATEŞKESİ İHLAL EDİLDİ

Suriye ordusunun Ramazan Bayramı dolayısıyla ülkenin dört bir yanında 6 Temmuz saat 01.00'den başlayarak 8 Temmuz 2016 saat 00.00'a kadar 72 saatlik ateşkes ilan ettiğini bildirilmişti. Bu haber, ülke içinde kısa süreliğine mutluluk yaşattı. Ramazan Bayramı ateşkesi ihlal edildi. Çocukların kanı bayramda da akıtıldı. Bayram yine kana bulandırıldı. Rus savaş uçaklarının, İdlib'de düzenlediği saldırıda 3 çocuk öldü, 17 kişi yaralandı. Milyonlarca Suriyeli vatandaş gerek kendi ülkesinde gerekse ülkesinden uzak ve üzüntülü bir Ramazan Bayramı yaşadı. Bangladeş ve Suudi Arabistan'da terör örgütü DAEŞ'in gerçekleştirdiği terör saldırılarında da çok sayıda Müslüman hayatını kaybettti.

FİLİSTİNDE BAYRAM DUASI

İsrail tarafından yıllardır uygulanan ambargo nedeniyle Gazzeliler zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor. Zaman zaman yapılan saldırılar ve maddi imkansızlıklar nedeniyle, bölgede başta su, gıda ve alt yapı olmak üzere temel yaşam maddelerine büyük ihtiyaç duyuluyor. Filistin halkının en büyük isteği ise zulümlerin ve işgallerin son bulduğu bir yaşam. Bayram namazında bir araya gelen halk, gelecek bayrama kadar Mescid-i Aksa'nın ve Filistin'in işgalden kurtulmasını, İslam ülkelerine huzur ve güvenin hakim olmasını diledi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Türkiye ile İsrail arasında imzalanan mutabakatın ardından bölgeye yapılan yardım ve planlamada olan yatırımların yanı sıra Ramazan Bayramı'nın gelmesi, bölgede yaşayanların yüzünü güldürdü.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri