Bayramda Mevlana'ya ziyaretçi akını

Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen müzelerinden biri olan Mevlana Müzesi, Ramazan Bayramı'nda da ziyaretçi akınına uğradı

Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen müzelerinden biri olan Mevlana Müzesi, Ramazan Bayramı'nda da ziyaretçi akınına uğradı. Müze giriş kapısı önünde kuyruklar oluşurken, yüzlerce yerli ve yabancı turist Mevlana'yı ilk önce ziyaret edebilmek için birbirleriyle yarıştı. Türbe, bayramda yerli turistlerin dışında yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu. Yurt dışından gelen kafileler Hz. Mevlana Türbesi'ne giderek dualar etti. Bayram nedeniyle İzmir'den akrabalarını görmek üzere Konya'ya geldiğini ifade eden Gülsüm İbar, “Konya'ya daha birkaç defa gelmiştim. Bayramda Mevlana'yı ziyaret etmek çok başka bir duygu içeriyor. Hem akrabalarımı hem de Mevlana'yı ziyaret ediyorum. Aynı zamanda her geldiğimde Konya'nın değişmiş olduğunu görüyorum” dedi.

Bayram tatilini fırsat bilerek Konya'ya geldiğini kaydeden Abdullah Karakoç isimli bir vatandaş ise, “Ramazan Bayramı dolayısıyla Mevlana'da yoğun bir kalabalık var. Elimden geldiği kadar Konya'ya sık sık gelmeye çalışıyorum. Mevlana'yı anlamalı ve anlatmalıyız” diye konuştu.

Mevlana Caddesi üzerinde çok az ağaç olduğu için vatandaş bulabildiği ağacın gölgesinde sıra bekledi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri