Bayram Tatili Bitti, Antalya'da Oteller Avrupalı Ve Rus Turistlere Kaldı

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte Antalya'da oteller Alman, Rus, İngiliz, Belçika, Hollanda ve İskandinav ülke turistlerine kaldı.

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte Antalya'da oteller Alman, Rus, İngiliz, Belçika, Hollanda ve İskandinav ülke turistlerine kaldı. Otellerin doluluk oranları yüzde 90-95'lerden yüzde 75'e düştü. 500 bin yataklı Antalya bölgesinde aktif turizm sezonu son bir ayını yaşıyor. Bölge destinasyonunda sezonun 20 Kasım'da bitmesi bekleniyor. Bölgede 20 Kasım'dan itibaren otellerin doluluk oranı yüzde 75'lerden yüzde 30'lara kadar düşüyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) SideManavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, Kurban Bayramı tatili sonrası otellerde kalan turist yoğunluğunu; başta Almanlar olmak üzere Avrupa, İskandinav ülkeleri ve Rus turistlerin oluşturduğunu söyledi. Bölge destinasyonunda aktif sezonun bitmesine bir ay kaldığını hatırlatan Özden, bölgede güneşli gün sayısının yüksek olmasının Avrupalı turistler için cazip olduğunu kaydetti.

Sezonun sona ermesiyle kış turizminin canlanmasına yönelik çalışma yaptıklarını aktaran Özden, "Bölgemiz, 180 bin yatak kapasitesiyle ülkemizin en büyük destinasyonuna sahip. Konaklama tesislerimizin A kalite konforu, bölgemizi, dünya turizminde cazibe merkezi olmasında her zaman ön planda tutuyor. Side, kendine özgü doğal güzelliği ve zengin tarih, kültür ve arkeolojik zenginliğiyle yılın 12 ayı turist ağırlama potansiyeline sahip. Bu sene bölge destinasyonumuzun, kışın da Avrupalı turistlerle canlı olacağına inanıyorum. Turist yoğunluğunu Avrupalılar belirliyor." diye konuştu.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan da Kurban Bayramı tatili sonrası bölgedeki turizm canlılığını Alman ve Rus turistlerin oluşturduğunu söyledi. Turizm hareketiliğine bağlı, bu sene konaklama tesislerini, kasım ayı sonuna kadar açık tutacaklarını belirten Aydoğan, bölgede genelde kışın otellerin doluluk oranlarının yüzde 35-40 seviyesinde olduğunu, yapacakları tanıtımlarla yüzde 50 seviyesine çekmek için uğraştıklarını kaydetti.

Rus turist uzmanı Dr. Olga Ahmetova ise Antalya bölgesinde Rus turist hareketliliğinin kasım ayı sonuna kadar süreceğini kaydetti. Ahmetova, 1 Aralık'tan itibaren de başta Alanya ve Side'de olmak üzere bölgede 50 yaş üstü Rus turistleri apart (müstakil) otellerde ağırlayacaklarını söyledi.




CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri