Bayram öncesi vatandaş bu habere üzülecek! Akaryakıta dev zam geliyor

Türkiye'de Kurban Bayramı tatiline kısa süre kala vatandaşı üzecek haber verildi. Akaryakıt fiyatlarına bu tarihte dev zam geliyor.

Türkiye'de milyonlarca araç sahibi var. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla tatil planı yapanların sayısı arttı. Kimisi otel tatiline gidecek kimisi de memleketine. Yolculuk planlarında en büyük gider kalemi arasında akaryakıt yer alıyor.

Bayram tatili boyunca 2 bin kilometre yapan bir vatandaş ortalama olarak 140 litre benzin ya da motorin satın almak zorunda kalacak. Güncel benzin ve motorin fiyatı dikkate alınırsa tatilde vatandaşa 5.500-6000 TL civarında akaryakıt maliyeti çıkıyor.

Sırf bu yüzden benzin ve motorin fiyatının uygun olması gerekiyor. Milyonlarca vatandaşa Kurban Bayramı'ndan önce kötü haber verildi. Edinilen bilgiye göre bugün geceden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 34 kuruş zam uygulanacak.

Söz konusu miktar bayram tatilinde vatandaşın en az 200 lira fazla akaryakıta para ödeyeceği anlamına geliyor. Benzin fiyatlarına ise henüz zam konuşulmuyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri