Bayram Namazı Hutbesinde Trafik Kazası Uyarısı

Eskişehir’de Yeni Bağlar Camii İmamı Kurban Bayramı namazı hutbesinde cemaati trafik kazalarına karşı cemaati uyardı. Savuran, "İçinizde yola çıkacaklar vardır. Allah rızası için onlar trafikte dikkatli araç kullansın. Bayramda yalnızca...

Eskişehir’de Yeni Bağlar Camii İmamı Kurban Bayramı namazı hutbesinde cemaati trafik kazalarına karşı cemaati uyardı. Savuran, "İçinizde yola çıkacaklar vardır. Allah rızası için onlar trafikte dikkatli araç kullansın. Bayramda yalnızca kurbanlarımızın kanı aksın. İnsanlarımızın kanı akmasın.” diyerek uyarıda bulundu.

Her yıl yüzlerce insanın yaralandığı, sakat kaldığı ve hayatını kaybettiği trafik kazalarına karşı cami imamı cemaati uyardı. Merkez İlçe Tepebaşı Yenibağlar Mahallesi’ndeki Bağlar Cami İmamı Emin Savuran, Kurban Bayramı namazı hutbede cemaate uyarı ve taleplerde bulundu. İmam Savuran’ın cemaatten istek ve uyarılarından biri de trafik kazalarıyla ilgiliydi. Hutbe sonunda, cemaatten önemli bir isteği olduğunu aktaran İmam Savuran, şu uyarılarda bulundu: "Ey cemaat malumunuz bugün Kurban Bayramı Hepimiz için mutlu ve çok güzel bir gün. Allah herkese nice bayramlar nasip etsin. Ama benim sizden Allah rızası için isteğim olacak. O da trafik kazaları. İçinizde araçlarıyla yola çıkacaklar, farklı yerlerdeki akraba eş, dost ziyaretlerinde bulunacaklar vardır. Benim onlardan ne olur trafikte giderken dikkatli ve süratli gitmemeleri. Bakın bayramda yalnızca kurbanlarımızın kanı aksın. İnsanlarımızın kanı akmasın. Kimse üzülmesin. Acılar yaşamasın. Bu nedenle herkes trafikte Allah rızası için dikkatli olsun."

Yapılan duanın ardından vatandaşlar topluca dua edip, bayramlaştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri