Bayram mesaisi erken başladı

Şeker ve çikolata üreticilerinde bayram mesaisi başladı. Bayramların olmazsa olmazı olan şekerler üretim yerlerinde stoklanıyor

Şeker ve çikolata üreticilerinde bayram mesaisi başladı. Bayramların olmazsa olmazı olan şekerler üretim yerlerinde stoklanıyor. Türkiye’nin şeker üretiminin önemli bir kısmını karşılayan Konya’da da şekerciler yoğun bir şekilde çalışmaya başladı. İhracat ağırlıklı olarak çalışan şeker üreticileri Ramazan Bayramı için de şeker üretmeyi ihmal etmiyor. Uzun yıllardır Konya’da şeker ve çikolata üreticiliği yapan Özel Çikolata ve Şekerleme Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özel, şeker üretiminde Ramazan mesaisinin başladığını, üretimin hızlandığını ifade etti. Yaklaşık 40 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Mustafa Özel, “Mayıs ayı itibariyle işlerde yoğunluk başladı. Genelde yurtdışı çalışıyoruz. Yurtdışı çalışırken Türkiye’deki şeker ihtiyacını da ihmal etmiyoruz” dedi. Ürün çeşitliliği hakkında da bilgiler veren Özel, toffe, bonbon gibi her türlü yumuşak ve sert şeker üretimini gerçekleştirdiklerini belirtti. Üretimin aşamaları noktasında da değerlendirmelerde bulunan Özel, “Gereken ham maddeleri temin ettikten sonra üretimin tamamını kendi yerimizde gerçekleştiriyoruz. Temin ettiğimiz ham maddelerin tamamı helal sertifikalı ürünler. Bu noktada ürünlerimiz sorunsuz tüketilebilir. Burada ham maddeler temin edildikten sonra şeker ilk olarak kazanlarda belirli derecede kaynatılır. Daha sonra soğutularak bir süre bekletilir ve makinelere sürülür. Makineler otomatik olarak şekeri keser ve paketler” diye konuştu.

EL DEĞMEDEN ÜRETİLİYOR

Şeker çeşitlerinin tamamen el değmeden hijyenik ortamda üretildiğini dile getiren Özel, “Firma olarak tüm gıda üretim sertifikalarına sahibiz. Hijyeni ve sağlığı esas alarak çalışmaktayız. Çalışan personelimizin birçoğu temiz ve tecrübeli çalışmaktadır. Kullandığımız ham maddelerin tamamı da hijyeniktir” ifadelerini kullandı. Konya’nın şeker üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer aldığını aktaran Özel, gıda alanında daha iyi yerle gelineceğini sözlerine ekledi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri