Bayram Günü Ekmek Tekneleri Küle Döndü

Ankara’da tarihi Suluhan Çarşısı'nın yanında bulunan yöresel mandıra dükkânlarında gece geç saatlerde yangın çıktı. Yangında, yan yana bulunan 5 dükkân kül oldu. Bayram sevinci yaşayan esnaf da, bir anda yanan dükkânlarının üzüntüsünü...

Ankara’da tarihi Suluhan Çarşısı'nın yanında bulunan yöresel mandıra dükkânlarında gece geç saatlerde yangın çıktı. Yangında, yan yana bulunan 5 dükkân kül oldu. Bayram sevinci yaşayan esnaf da, bir anda yanan dükkânlarının üzüntüsünü yaşadı. Esnaf, söndürme çalışmalarının ardından sabah tekrar gelerek küle dönen ekmek teknelerinden geriye kurtarabildikleri malları topladı. Yangının neden çıktığına ilişkin yetkililerden yanıt bekleyen esnaflar, zararlarının karşılanması için de yardım istedi.

Başkent Ankara’nın Altındağ ilçesi Ulus Posta Caddesi üzerindeki tarihi Suluhan'da meydana gelen olayda, Sulu Han'ın içindeki mandıra dükkanlarının bulunduğu yerde, gece geç saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Aynı anda çok sayıda dükkanda çıktığı öne sürülen yangını gören vatandaşlar, hemen itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede Kurtuluş ve İskitler Merkez İtfaiye grupları olay yerine gelerek alevlere müdahale etmeye başladı. Yangına müdahale dört ayrı noktadan yapılmaya çalışıldı.

Cami tarafındaki ekibin müdahalesi sırasında, önce dükkanlardan birinin alüminyum olan çatısı çöktü. İtfaiye görevlileri, dükkanların kepenklerini kırarak, dükkanların içinden alevlere müdahale etti. Mandıra dükkanlarının içindeki bal petekleri başta olmak üzere, kilolarca peynir ve süt ürünü alevlere teslim oldu. Yaklaşık 1 saat süren çalışmadan sonra yangın kontrol altına alındı. Yangının olduğu bölgede bulunan Tarihi İbadullah Camii'ne alevlerden son anda kurtarıldı. İtfaiye ekipleri alevlerin camiye sıçramaması için büyük gayret gösterdi.

Dükkanlarının yandığı haberini alan esnaf da hemen olay yerinde geldi. Ekmek teknelerinin alevler içinde olduğunu gören vatandaşlar söndürme çalışmalarından sonra kalan mallarını kurtarma telaşına düştü. Bayram sevinci yaşadıkları sırada bir anda dükkanlarından gelen haberle üzülen esnaflar yardım çağrısında bulundu. Esnaf Ahmet Buğdaycı, "Gece 3’te bana telefon geldi ve ‘Dükkanlarınız yanıyor.’ Denildi. Geldiğimde itfaiye söndürmüştü. Asayiş ve olay yeri inceleme ekipleri geldi. İnceleme yaptılar. Biz temizlemeye başladık. Karakoldan polisler geldiğinde, ‘İfadelerinizi vermeden burayı temizlemeyin’ dediler. Bizde ifadelerimizi verdik." ifadelerini kullandı.

Zararlarının yaklaşık 200 bin lira olduğunu kaydeden vatandaşlar, "Bize yangın hakkında daha bir şey demediler. Rapor tutuyoruz ve bunun neticesinde bilgi vereceklerini söylediler. Bizim kimin yaktığına ilişkin tahminimiz yok. Allah biliyor. Yetkililerden yardım istiyoruz. Valilikten, kaymakamlıktan yardım bekliyoruz. Ailelerin ekmekleri var burada." dedi.

Bahtiyar Özbenli ise ekmek teknelerinin kül olduğunu ve neden yandığı konusunda yetkililerden bilgi beklediklerini söyledi. Özbenli, "Gece 4’te telefon geldi. ‘Dükkanlarınız yandı’ denildi. Şuan perişan durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Burada aileler çalışıyor. Hepimizin ekmek teknesi. Eski tabiriyle Orta Direk Pazarı. Burada çok uzun zamandır tarihi bir pazar." açıklamalarında bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri