Bayram biletini son haftaya bırakmayın

Bayram öncesinde hem konforlu hem de ucuz olan YHT biletleri, aşırı talepten ötürü tükendi. Otogar'da ve internet üzerinden bilet satışı da arttı. Konya-İstanbul arası sefer, uçakla 597 liraya, otobüsle ise 330 liraya sağlanıyor

Ramazan Bayramına 2 haftadan az bir süre kaldı. Memleketine ve tatil merkezine gitmek isteyenleri bilet telaşı sardı. Otobüs ve uçak sefer fiyatlarının yüksek olması vatandaşı, Yüksek Hızlı Tren (YHT)'ye yönlendirdi. YHT biletleri satışa çıkar çıkmaz tükendi. Online satışlarda da YHT aşırı bir ilgi gördü. YHT bileti bulamayan vatandaşlar ise otobüslere yöneldi. Pahalı olmasına rağmen otobüs ve uçak biletlerine de talep var.  

ONLİNE BİLET SATIŞLARI PATLADI

 YHT Garı'nda Konya-İstanbul, Konya-Eskişehir, Konya-Ankara seferlerinde doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Bayram tatili için memleketlerine ve tatil merkezlerine gitmek isteyenler, garda yoğunluk oluşturdu. Seferlerin biletleri satışa çıktıktan kısa süre sonra tükenirken, Konya-Eskişehir, Konya-Ankara seferleri için de biletlerin tamamına yakını satıldı. Online bilet satışları da patladı. Yaşanan yoğunluğun, önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.

KONYA-İSTANBUL HATTINA EK SEFER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ramazan Bayramı için Yüksek Hızlı Tren hatlarında ek kapasite artışı yaptı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı nedeniyle artan yolcu talebinin karşılanabilmesi amacıyla ek tren seferleri konularak kapasite artışına gidildiği belirtildi. Bu kapsamda, Ankara-İstanbul (Söğütlüçeşme) ve Konya-İstanbul (Söğütlüçeşme) hatlarında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenleneceği ifade edilerek, 29-30 Nisan ve 1-6-7-8 Mayıs tarihlerinde her gün işleyecek ek seferlerle 10 bin 728 kişilik ilave kapasite sağlanacağı bildirildi. Açıklamada, 29 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında ana hat ve bölgesel trenlerde de ek sefer olacağı belirtilerek, "İzmir Mavi Ekspresi, 4 Eylül Mavi Ekspresi, Doğu Ekspresi, Güney/Vangölü Ekspresi, Konya Mavi Ekspresi, Ege Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Toros Ekspresi, Fırat Ekspresi, Pamukkale Ekspresi, Ankara Ekspresi, Ada Ekspresi ile Uzunköprü-Halkalı Bölgesel Treni, Kapıkule-Halkalı Bölgesel Trenine de pulman vagonlar ilave edilecek. Bayram tatili süresince ana hat ve bölgesel trenlerde toplam 580 vagon ilaveyle 34 bin 800 kapasite artışı sağlanacak" denildi. Ek seferlerle toplam 45 bin 528 kişilik kapasite artışı yapıldığı ve biletler Cuma gününden itibaren satışa çıkarıldı. 

KONYA-İSTANBUL UÇAK SEFERİ 597 TL!

Uçak, pahalı olmasından ötürü eskisi gibi ilgi görmüyor. Memleketine gitmek zorunda olan, istediği saat ve günde YHT ve otobüs bileti bulamayan vatandaşlar, mecburi olarak uçak bileti alıyor. Birkaç yıl önce uçakla 45 liraya gidilen İstanbul'a bugün Konya'dan bir kişi 597 TL'ye gidebiliyor. Uçak bileti temini noktasında Konya'da bir sıkıntı yaşanmıyor. Uçak biletine talebin azalması, sadece belli kesimin uçakla seyahat edebilmesi, koltukları boş bıraktı.   

OTOBÜS BİLET SATIŞLARI HIZLANDI

YHT bileti bulamayan vatandaşlar, tercihini otobüsten yana kullanıyor. Otogar'da ve internet ortamında bilet satışı, bayrama 12-13 gün kala arttı. Önümüzdeki hafta içi otobüs bilet satışlarının daha da artması bekleniyor. Konya-İstanbul arası sefer ücreti 330 liradan başlıyor. Konya-Ankara sefer ücreti 90 lira. Konya-İzmir arası sefer ücreti ise 230 liradan başlıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine seyahat edecek vatandaşların öncelikli tercihi ise genelde otobüs oluyor. 

ALİ GÖZEN 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri