Bayraktepe Köyü Şehitleri Anıldı

Siirt il merkezine bağlı Bayraktepe köyünde, 1994 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen çoğu çocuk, kadın ve yaşlı 11 vatandaş törenle anıldı. Bayraktepe köyü şehitliğinde düzenlenen törene, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz,...

Siirt il merkezine bağlı Bayraktepe köyünde, 1994 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen çoğu çocuk, kadın ve yaşlı 11 vatandaş törenle anıldı. Bayraktepe köyü şehitliğinde düzenlenen törene, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, Siirt Şehit ve Gaziler Federasyon Başkanı Lütfi Yiğit, civar köylerden gelen vatandaşlar ile Bayraktepe köy sakinleri ile davetliler katıldı. Aziz şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 20 yıl önce yaşanan bu vahşetin, 30 yıldır bölgede yaşandığını ifade ederek, "Şairin söylediği gibi ’Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' İşte bu kardeşlerimiz, bu toprak uğruna, bu vatan uğruna şehit olmaları, bu toprakları vatan yapıyor. Bizde onların manevi huzurlarında burada saygıyla eğiliyoruz. Kurtuluş savaşında şehit kanlarının bayrağa rengini verdiğini, aynı şekilde daha önce Çölköy olan köyün adının şehitlerin kanıyla adını bayrağın renginden alarak, Bayraktepe yapıldığını’ söyledi.

Vali Tutulmaz, cennet vatanın her köşesinde şehit ve gazilerin sayesinde huzur ve güven içinde yaşamakta olduğumuzu hatırlatıp, "Tarihten gelen birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe, bu kutsal vatan topraklarında ilelebet barış ve kardeşlik içinde yaşayacağız. Devletimizin başlattığı çözüm sürecinde çok önemli demokratik gelişmeler yaşanmaktadır. Çözüm süreciyle birlikte bölgemizde huzurun başladığını ve bu sürece vatandaşlarımızın destek verdiğini görüyoruz. 1994 yılında terör örgütü tarafından yapılan bu katliamı nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Tüm aziz şehitlerimizi de rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun" diye konuştu.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen yaptığı konuşmada, 17 Kasım 1994 yılında bu köyde çoğu çocuk, kız-erkek, kadın, yaşlı demeden 11 suçsuz vatandaşın hunharca katledildiğini vurguladı. Bölücü terör örgütü tarafından, insanların en doğal hakkı olan yaşama hakkının ellerinden alınarak, 11 suçsuz Kürt vatandaşın haince katledildiğini ifade etti. Terör örgütü ve siyasi uzantısının Kürt halkını temsil etmediğini belirten Sözen, ”Kurtuluş savaşında, Türkler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler ve tüm etnik kimlikler hep birlikte savaşarak, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bu ülkede herkes eşit vatandaştır. Milli birliğimize ve dirliğimize, ülke bütünlüğümüze yönelik olarak geçmişte olduğu gibi bugün de nifak ve fitne tohumlarını ekmek isteyen karanlık güçler, bu emellerine asla ulaşamayacaklardır. Kobani bahanesiyle 6-7 Ekim olaylarında, okullar, sağlık ocakları ve ambulanslar yakıldı, vatandaşlarımızın işyerleri yakılarak talan edildi. Devletten beklentimiz bu şer odaklarının yaptıklarını yanlarına kar bırakılmaması ve zararların kendilerinden tahsil edilmesini talep ediyoruz. Bizler her zaman devletimizin yanındayız. İhanet şebekelerinin de her zaman karşısında olacağız.” diye konuştu.

20 yıl önce Elazığ'da PKK terör örgütü tarafından gözleri önünde öldürülen Astsubay Murat Namdar'ın eşi Hemşire Yıldız Namdar da yaptığı konuşmada o gün yaşadıklarını anlatarak, Bayraktepe şehitlerini rahmet ve minnetle andı.

Törende yapılan konuşmaların ardından, şehitlik ziyaret edildi. Milli Duahan Maksut Erden tarafından aziz şehitler için dua okundu. Daha sonra, Vali Mustafa Tutulmaz ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, şehit aileleriyle sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi. Tören, davetlilere verilen yemek ile sona erdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri