Bayraktar: Kentsel Dönüşüm Kapsamında 170 Bin Birim Bağımsız Konut Yıktık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Türkiye’de 170 bin birim bağımsız konutu yıktıklarını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Türkiye’de 170 bin birim bağımsız konutu yıktıklarını açıkladı.
Bayraktar, bu yıkımların güç kullanarak değil ikna yöntemi ile yapıldığını vurguladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Esenler Belediyesi Geri Dönüşüm Projesi defter dağıtım töreni ile Kentsel Dönüşüm Projesi Hasip Dinçsoy İlkokulu açılış töreni ve 859 konutun yıkım törenine katıldı.

Törende Kentsel Dönüşüm Projesi’nin meyvelerini verdiğini belirten Erdoğan Bayraktar, bu anlamda Esenler’in önemli bir örnek olduğunu dile getirdi.
İstanbul dahil pek çok şehirde çarpık yapıların bulunduğuna işaret eden Bayraktar, “Göç dalgalarına bağlı olarak şehirlerin ortalarında, kenarlarında yağ lekesi şeklinde gecekondular, kaçak ve salaş yapılar oluştu. Popülist anlayışlarla bu önlenemedi; kanunlarla bu önlenemedi. Bu nedenle şu an İstanbul’da bulunan 4 milyon bağımsız birim konutun yarıya yakını mühendislik hizmeti. Bunları yenilemeliyiz. “ dedi.

Kentsel Dönüşüm Projesi’nde merhale alındığını anlatan Bayraktar, “Bu maya tuttu. Şu an da Türkiye’de 170 bin birim bağımsız konutu yıktık. Bu yıkımları güç kullanarak değil, ikna ile yaptık. Bakın kimsenin burnu kanadı mı, kimsenin iradesi dışında evi yıkıldı mı? Muhalefet ‘rant yapacak, fakir fukarayı evinden alacak, yandaşlara peşkeş çekeceksiniz’ dedi. İddiaların biri olmadı. Bizim kitabımızda bu yazmaz.” ifadelerini kullandı.



İstanbul’un çevre adına iyi bir yerde olduğunu dile getiren Bayraktar, şöyle devam etti:

“1994’ten evvel belediyelerde bırakın çöp toplamayı, çöp dağları, çöp patlamaları oluyordu. Bu nedenle ölen insanlar vardı. Su yoktu; susuz bir İstanbul, çöp dağları ile boğuşan bir İstanbul vardı. Şu an yol kenarları yeşil yeşil, pırıl pırıl. Bakın Esenler Belediye Başkanı, 14 dönüm, 15 dönüm 4-5 park yaptı. Belediye seçimleri var ya birileri bir şeyler diyor, Hamasi laflar, popülist anlayışlar ortaya koyuyor. Ya siz millete eziyet yaparsınız. Sizin belediyeler ruhsat alırken halkı inim inim inletiyor. Acaba ‘halka nasıl eziyet ederiz’ diyor. Bir örümcek ağı vardır ya’ biri buraya geldiğinde canını alayım’ diye öyle. Biz öyle değiliz, hizmet yapma, halkı mutlu etme derdindeyiz. “


Esenler Belediyesi Geri Dönüşüm Projesi’ne de değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, kağıtları ayrıştırıp 2 milyon defter elde etmenini, pet şişeleri toplayıp engelli arabaları üretmenin takdire değer olduğuna temas etti. Bayraktar, “Bütün bu geri dönüşüm gayretleri çevre İslam’dan gelen sorumluluk yapısı ile çevreyi temiz tutma, kirletmeme konusunda samimi olduğumuzun emaresidir.” yorumunu yaptı.

ESENLER BELEDİYESİ, GERİ DÖNÜŞÜM İLE 2 MİLYON DEFTER ÜRETTİ

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da Geri Dönüşüm Projesi ile 2 milyon defter ürettiklerini bildirdi. Haftaya 100 bin öğrenciye defter dağıtacaklarını duyuran Tevfik Göksu, “Bu hizmeti belediye bütçesinden ya da ihale ederek yapmıyoruz. Çöpten elde edeceğimiz gelirle yapaıyoruz.” dedi.

Göksu, ”Çöpün günlük 400 ton olduğunu bunun 40 tonunu ayrıştırıyoruz. Hedefimiz bunu çok daha artırmak. Ama şu da muhakkak geri dönüşümün Esenler’e 3 senede katkısı 12 trilyon lira.” açıklamalarında bulundu.





Göksu, Kentsel Dönüşüm kapsamında Hasip Dinçsoy İlkokulu’nu depreme dayanıklı hale getirdiklerini, pek çok konutu da afetlere dirençli kılmayı planladıklarını sözlerine ekledi.


Geri Dönüşüm ve Kentsel Dönüşüm projeleri töreni kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, defter dağıttı, Hasip Dinçsoy İlkokulu’nun açılış kurdelesini kesti, dönüşüm kapsamında olan konutların yıkımnn konutunu verdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri