Baykan’dan müjde

TFFnin Amatörlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan Konyaya 3 adet sentetik çim saha yapılacağı müjdesini verdi. Şehit Muharrem Samur Sahası bu projenin içinde yer alıyor
TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan’dan Konya amatör futboluna müjdeli haber geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Amatörlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan TFF tarafından Konya’ya 3 adet sentetik çim saha yapılacağını söyledi.
Konya amatör futbolunun en büyük sorunu olan toprak saha sıkıntısı son mu buluyor? Avrupa’nın hiçbir yerinde toprak sahanın kalmadığı bu dönemde Türkiye’nin birçok ilinde amatör futbol halen toprak sahalarda oynanıyor. Konya’da bu sıkıntıyı yaşayan illerinden birisi olarak göze çarpıyor. TFF bu sıkıntıyı gidermek adına çalışmalarını sürdürüyor. TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Amatör Sporlar Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Baykan Konya’ya TFF tarafından 3 tane sentetik çim saha kazandırılacağını söyledi
Baykan, “ Mevlana’yı anma törenleri haftasında TFF’nin Konya’da yaptığı toplantıda Şehit Muharrem Samur Sahası’nın çim olması kararını almıştı. Bu karanını uygulamaya koydu ve bu sahanın suni çim yapılması için gerekli ihale yapıldı. Önümüzdeki günlerde Şehit Muharrem Samur Sahası’nın suni çim olması için gerekli çalışmalara başlanacak. Diğer taraftan Konyaspor’un Tatlıcak Tevfik Lav Tesislerine sentetik bir saha yapılması ile ilgili olarak yaptığı yardım başvurusu da sonuçlandı.
250 bin TL tutarındaki yardımın ilk bölümü Konyaspor’a gönderildi. Konyaspor bu yardımı bu tesisini yapımında kullanacağı gibi başka bir tesisin yapımında da kullanabilecek. Konya yapılacak bir başka sentetik saha ise SHÇEK için olacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Sosyal Sorumluluğu Geliştirme Projesi dahilinde Konya Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Yurdu için bir halı sahanın yapılması kararı alındı. Bu projenin hayata geçirilmesi için Konya SHÇEK Müdürlüğünden yer gösterilmesi istendi. Konya’ya yapılacak bu üç tesisin maliyeti ise 650 Bin TL’yi buluyor. TFF olarak Sosyal Sorumluluğu Geliştirme Projesi dahilinde çalışmalar devam ediyor. Amatör sporların gelişmesi için Türkiye Futbol Federasyonu olarak gereken özveriyi gösteriyoruz” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri