Baykan:Ailemden helallık aldım

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gazetemizi ziyaret ederek, TSYD Konya şube başkanı ve Gazetemiz Spor Yazı İşleri Müdürü Recep Çınar'a spordaki son gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gazetemizi ziyaret ederek, TSYD Konya şube başkanı ve Gazetemiz Spor Yazı İşleri Müdürü Recep Çınar'a spordaki son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Yaklaşan  “Akdeniz Oyunları” nedeniyle Ankara-Mersin arasında adeta mekik dokuyan Mehmet Baykan, yoğun tempodan fırsat bulduğu zamanlarda ise soluğu Konya'da alıyor, kısa bir zaman da olsa ailesiyle birlikte oluyor. Konya'da da sporla ilgili  yoğun mesai harcayan ve sporun sorunları ile bire bir ilgilenen Baykan, kendisine ve ailesine istediği gibi zaman ayıramadığına işaret ederek, “Akdeniz Oyunları bitinceye kadar ailemden helallik aldım, çünkü bir ağaç gölgesine sığınıp dinlenecek, çay bahçesine oturup bir bardak çay içecek 2 saniyemiz bile yok. Çünkü hizmet işinde devamlılık esastır” dedi.

Akdeniz Oyunları'nın Türkiye açısından son derece önemli bir organizasyon olduğunu, bu organizasyonun kusursuz bir şekilde tamamlanması için hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem de Spor Genel Müdürlüğü olarak  titizlikle çalıştıklarını, bunda da muaffak olduklarını ifade eden Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, tesislerin oyunların yapılacağı tarihe hazır olacağının altını çizdi.  Akdeniz Oyunları'nın 2020 Yaz Olimpiyatları'nın ülkemizde yapılması için de çok önemli bir referans olacağını söyleyen Baykan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“20 Haziran'da başlayacak olan Akdeniz Oyunları'na ülke olarak büyük önem veriyoruz. Oyunların en sağlıklı, en görkemli  ve en heyacanlı olabilmesi için elimizden geleni fazlasıyla ortaya koyuyoruz. Bu oyunlar hem ülkemize hem de  Mersin ilimize büyük katkılar sunacaktır. Akdeniz Oyunları, Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın Mersin'e bir hediyesidir. Dolayısıyla Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımız Suat Kılıç bu tesislerin oyunlara kadar en kusursuz bir şekilde bitirilmesi için destek vermektedirler.  Mersin'e önemli bir yatırım yapılıyor ve yatırımların kazananı kesinlikle ülkemiz ve Mersin ilimiz olacaktır.”

KONYA  TESİSLEŞMEDE İYİ NOKTADA

Konya'daki spor yatırımları ile ilgili de bilgi veren Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya'nın önemli bir spor ve sporcu potansiyelinin olduğunu, aynı parelelde de spor tesislerinin yapıldığını belirterek, “Bu şehrin insanıyım ve bu şehre aidiyetim var. Mehmet Baykan bir makam sahibi olmuşsa bunun en büyük varlık nedenir Konya. Dolayısıyla bu şehre hizmet etmek vefa borcundan ziyade benim için bir sevdadır. Konya'nın her alanda güçlü olması, bu şehirde yaşayanların güçlü olması demektir, huzurlu olması demektir, mutlu olması demektir. Biz bunun bilinciyle işimize dört elle sarılıyoruz” diye konuştu.

KONYASPOR'UN PLAY-OFF'A YÜKSELMESİ

Konyaspor'un içinde her zaman için bir sızı olduğunu söyleyen Mehmet Baykan, yeşil-beyazlı takımın playoff'a yükselmesinden dolayı çok mutlu olduğunu, süper lige yükselme noktasında içinde umutların yeşerdiğini belirterek, “Bir spor adamı olarak Konyaspor'un play-off'a kalmasına nasıl sevindiğimi kimse tahmin edemez. Zor oldu, ama sonuçta play-off'a çıkıldı. Konyaspor benim için gerçekten önemli, bu takımın bazı sıkıntılardan kurtulması için elbette bir üst lige yükselmesi gerekir. Daha doğrusu Konyaspor'un yolunun açılması için süper lige yükselmek bir elzem. Dolayısıyla bu şehrin insanı süper ligi istiyorsa, artı mutlaka istiyordur, takımına destek vermelidir. Kayseri şehrini kıskanmadığımı söyleyebilirmisiniz. İki takımla süper ligdeler. Konya'nın bir takımı olsun süper ligde. Onlar inanmışlar, kenetlenmişler ve başarmışlar. Konya'da bu anlamda inanırsa, kenetlenirse, kesinlikle başarılı olur” diyerek,   herkesin play-off'larda takıma destek vermesini istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri