Baykan teklif etti Başbakan sıcak baktı

Geçtiğimiz Cumartesi İstanbul Dolmabahçe çalışma ofisinde, Dolmabahçe buluşmalar kapsamında düzenlenen ve spor camiasına mensup 70 civarında katılımcının bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Baykan, Kasım ayında Antalya da gerçekleştirilen il temsilcileri toplantısında uygulamaya konulan “Kardeş İller Projesi” konusunda  Başbakan, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı , İçişleri Bakanı ve diğer Hazurunu bilgilendirdi. Konuşmasında ASKF’ler arası yardımlaşma konusuna da değinen Mehmet Baykan, 2010 – 2011 sezonundan itibaren uygulamaya girecek ve özellikle doğu ve güneydoğu illeri futboluna hareket getirecek “BAL Ligi” konusuna da yer verdi. Amatör futbol ve diğer branşlar da ülke geneline göre katılımın yeterince sağlanamadığı doğu ve güneydoğu illerinde Nıke Halı Saha Ligine yoğun ilginin sağlanmış olması alınan toplantının önemli gündem maddelerinden birisini oluşturmuş olup, “Spor Kulüpleri Kanunu”nun süratle çıkartılarak basit organizasyonların bölgede spora katılımı artıracağı konuşuldu. Baykan’ın, TRT’nin bir kanalının özellikle amatör spora tahsis edilmesi konusunda yaptığı teklif  Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından olumlu bulunarak TRT Genel Müdürlüğü’ne gereken talimatın verileceği ifade edildi.

FUTBOLDA ANADOLU DEVRİ BAŞLADI
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, son yıllarda Sivasspor ve Kayserispor’un yakaladığı çıkışın Bursaspor’un şampiyonluğuyla Anadolu takımları adına doruğa ulaştığını belirterek, “Bundan sonrası için bunların peşinden yürümek isteyenlere yol açılmıştır” dedi
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı ve TFF Amatörlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, ligin ikinci yarısında çok büyük bir düşüş yaşayan Konyaspor’un, play-off mücadelesinde şampiyonluğu yakaladığını belirterek, “Hak eden hak ettiğini almıştır” dedi.
Başta Süper Lig olmak üzere Türkiye liglerinin kora kor mücadeleler, sürpriz sonuçlar ve ilklerle geçtiğimiz günlerde sona erdiğini hatırlatan Mehmet Baykan, “2008 Şubat’ında merhum Hasan Doğan başkanlığında oluşan Futbol Federasyonu yönetimi ile başlayan yeni dönem, Türk futbolunda güven ve adalet duygusunun yerleşeceği bir zaman dilimi olacağını zaten ilk günden göstermişti. Komplo teorileri, kötü hayaller, geleceği okumak gibi enteresan yeteneksel gelişmelerin boşa çıktığı, hak edenin hak ettiğini elde ettiği sonuçların oluşmasında spor mühendislerinin değil futbolcuların alın terinin, antrenörlerin bilgi birikiminin, yöneticilerin maddi manevi fedakarlıklarının, futbolun olmazsa olmazı taraftarların desteklerinin etkili olduğu bir sezon yaşandı. Zaman zaman hakem hataları yaşanmış olsa da bu hatalarla ilgili hatadan öte bir değerlendirme yapma ihtiyacını spor kamuoyunun büyük bir bölümünü oluşturan aklı selim sahipleri pek de gerekli görmediler” diye konuştu.
Bursaspor’un şampiyonluğunun Türk futbolunda yeni bir devrin başlangıcı olduğunu vurgulayan Mehmet Baykan, “Son yıllarda Sivasspor’un, Kayserispor’un yakaladığı çıkış, Bursaspor’un şampiyonluğuyla Anadolu takımları adına doruğa ulaşmış, bundan sonrası için bunların peşinden yürümek isteyenlere yol açılmıştır” ifadelerine yer verdi.
Mehmet Baykan, ligin ikinci yarısında çok büyük bir düşüş yaşayan Konyaspor’un, play-off maçlarında şampiyonluğu yakaladığını belirterek, şunları söyledi. “Burada da hak eden hak ettiğini almıştır. Türkiye Futbol Liginde Bank Asya mücadelesi içerisinde ortaya atılan komplo teorilerinin de ne oranda gerçekleşmiş olduğunu sonuçlara bakarak değerlendirmesini Konya’mızın aklı selim sahibi spor kamuoyuna bırakıyorum. Türkiye Futbol Federasyonunda mevcut yönetim anlayışı devam ettiği müddetçe komplo teorisyenlerinin ve spor mühendislerinin ortaya atacakları tezler; hiçbir zaman dikkate alınmaması gereken hayal kurgulamaları ve Türk Futbolunun içinden çıkıp geldiği karanlık dönemlerin alışkanlıkları olarak kalacaktır.
Konyaspor; Altay, Karşıyaka ve Adanaspor’ u geride bırakarak yaptığı mücadelenin tam karşılığını almış, play-off şampiyonu olarakta şampiyonluk kupasını değerli dostumuz Ufuk Özerten’in elinden almıştır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri