Baykan: Mucize gerçekleşti

Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi İcra Kurulu Toplantısı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan başkanlığında Mersin’de gerçekleştirildi

Başta Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan olmak üzere, ICMG Başkanı Addadi ve komite üyeleri, gelinen noktanın Türkiye adına onur verici olduğunu söyledi.  Kısa sürede gerçekleştirilen tesis inşaatlarının ve ortaya çıkan sonucun Türkiye açısından son derece önemli olduğunu anlatan Baykan, "Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç olmak üzere, Mersin'deki tesislerin zamanında yetiştirilmesi adına herkes çok büyük çabalar gösterdi. Bugün gelinen nokta ise Addadi ve komite üyelerinin de belirttiği gibi, 'Türkiye bir mucizeyi gerçekleştiriyor'. İnşallah asıl mucize, Akdeniz Oyunları’ndaki en güzel açılış törenine imza atacağımız 20 Haziran 2013 akşamında gerçekleşecek" diye konuştu. 2020 Olimpiyatları için ibrenin İstanbul'dan yana olduğunu belirten Baykan, İstanbul'da yapılan uluslararası toplantılardan çıkan sonuçların memnuniyet verici olduğunu ve Mersin'de de misafirlerle yaptıkları sohbetlerde Türkiye ve İstanbul ile ilgili intibaların son derece olumlu olduğunu kaydetti. 
TÜRKİYE'YE BÜYÜK MİRAS…
Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Başkanı Amar Addadi ise yaptığı açıklamada,  2013 yılında Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları kapsamındaki hazırlık çalışmalarına ilişkin, "İki yıl gibi kısa bir sürede 11 yeni tesisin yapılması bizim için gerçekten çok büyük bir mucizedir" dedi. Addadi, ICMG üyelerinden oluşan bir heyetle Mersin'deki hazırlık sürecine yönelik yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, organizasyona hazırlıklar konusunda ortaya çıkan sonuçtan son derece memnun olduklarını belirtti. Oyunların hazırlık süresinin normalde 6 yıl olduğunu ancak Türkiye’nin 2 yıl gibi kısa bir süre kala oyunlara ev sahipliği yapma hakkına kavuştuğunun altını çizen Addadi, “Böylesine önemli bir zaman kaybına rağmen, "İki yıl gibi kısa bir sürede 11 tane yeni tesisin yapılması bizim için gerçekten çok büyük bir mucizedir. Ayrıca bu tesisler de Mersin'e büyük bir miras olarak kalacaktır" diye konuştu. Addadi, tesislerin yetiştirilemeyeceği yönündeki endişelere ilişkin, şöyle konuştu:  "Kısa bir süre içerisinde yapılan alt yapı çalışmalarından çok memnunuz. Yapılan çalışmayı bir mucize olarak kabul edebiliriz ve öyle ki Türklerin çok iyi firmaları var. Bu işi gerçekleştirenlere çok fazla inandık ve güvendik. Türkiye, ortaya koyduğu performansla, özellikle tesisler üzerindeki tüm şüpheleri ortadan kaldırmıştır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri