Baykan Genel Başkan

Orhan Sakadan boşalan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanlığına Mehmet Baykan seçildi. Baykanın bu önemli göreve seçilmesi şehrimizde sevinçle karşılandı


Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanlığına hemşerimiz Mehmet Baykan getirildi. Konya ASKF Genel Başkanı olan ve üç dönemdir Konfederasyon Başkan yardımcısı olarak çalışan Baykan, Genel Başkan Orhan Saka’nın geçtiğimiz hafta istifa etmesinin ardından, yönetim kurulunun dün yaptığı toplantıda oy birliğiyle Genel Başkan seçildi. Halen Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunda amatörlerden sorumlu üye olarak da görev yapan Mehmet Baykan’ın Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanlığına seçilmesi büyük bir başarı olarak nitelendirildi. Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda 4 dönemdir genel Başkanlık görevini sürdüren Mehmet Baykan, Konfederasyon Genel Başkan olması nedeniyle dün Konya’da Federasyon binasının önünde törenle karşılandı. 
Bu konuda bir açıklama yapan Mehmet Baykan, Türk sporuna yıllardır Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu çatısı altında 2. başkan ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda da genel başkan olarak hizmet verdiğini, bundan sonra da Konfederasyon Genel başkanı olarak vermeye devam edeceğini söyledi. Baykan, önemli bir göreve geldiğini, sorumluluklarının daha da arttığını belirterek, “Sayın Orhan Saka’nın görevden ayrılmasından sonra böyle bir göreve getirilmem hem ülkem hem de şehrim için sorumluluklarımın daha da arttığının bir işaretidir. Ben kendimi bildim bileli sporun, özellikle de amatör sporun içerisindeyim. Bugün geldiğim noktada bana omuz veren, destek olan dostlarımın ve hemşerilerimin yüzünü ağartmaya devam edeceğim. Zorlu ve meşakkatli bir görevi üstlendim. Amacım, Türk ve Konya sporuna en iyi şekilde hizmet vermektir. Bütün çabalarım bu doğrultuda olacaktır” dedi.   Mehmet Baykan’ın TASKK Genel Başkanı olması Konya spor camiasında sevinçle karşılandı.  Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan spor adamları, Mehmet Baykan’ın ülke ve Konya için önemli bir şahsiyet olduğunu, bunu da hem Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki görevi ile hem  TASKK Genel Başkan yardımcılığı ile hem de KASKF’deki hizmetleri ile ispatladığını söylediler. Baykan’ın bu anlamda Konya sporuna da büyük katkılarının olacağını ifade eden spor adamları, “Konyalılar olarak Sayın Mehmet Baykanla gurur duyuyoruz” diyerek, kendisine yeni görevinde üstün başarılar dilediler.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri