Baykan: Ben çok umutluyum

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, bugün başlayacak olan olimpiyatlarla ilgili düşüncelerini açıklarken, Türkiyenin bu olimpiyatlara rekor bir sporcuyla katıldığını, yolculuğun da güzel başladığını bel

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, bugün başlayacak olan olimpiyatlarla ilgili düşüncelerini açıklarken, Türkiye’nin bu olimpiyatlara rekor bir sporcuyla katıldığını, yolculuğun da güzel başladığını belirterek, “Büyük umutlarla geldiğimiz Londra'ya tesadüf eseri memleketimin ismini taşıyan THY'nin Konya uçağıyla seyahat ettik. Bu  durum benim gönlümü okşadı. İnşallah ülkemize de böyle gülerek mutlu bir şekilde döneriz” dedi.

Spor Genel Müdürü Baykan, önemli derecede bir sporcu sayısıyla Londra Olimpiyatlarında yarışacaklarını hatırlatarak, “Böyle çok sayıda sporcu ile olimpiyatlara katılmanın gururunu yaşıyorum. Bu da sayın Bakanım ve bana nasip oldu. İnşallah katıldığımız bütün branşlarda kürsüye çıkar, çalışmalarımızın ve yatırımlarımızın karşılığını alırız. Bu  Olimpiyatlarda kendi branşında başarılı olabilecek sporcular. Ban bu anlamda umutluyum. Dünya’nın elit sporcuları ile yarışacaklar, mücadele edecekler. Kolay bir iş değil, ama ben umutluyum ve sporcularımıza sonuna kadar güven duyuyorum” diye konuştu.

BAKANLA BİRLİKTE KÖYÜ GEZDİ

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte Londra'daki olimpiyat köyünü gezerek, milli sporcuları ziyaret etti. Suat Kılıç ve Mehmet Baykan olimpiyat köyünde konaklayan sporcuların odalarını dolaşıp tek tek sohbet etti ve başarılar diledi. Bakan Kılıç, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, sporcuların kaldığı blokları ziyaret ettiğini belirterek, ''Buraya intikal eden tüm branşlardaki sporcularımızla görüştük, başarılar diledik. Moral ve motivasyonları son derece yüksek. Kendilerini çok iyi gördüm'' dedi. Olimpiyat Köyü'nde iki montörleri olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

”Montörlerimiz moral motivasyon noktasında ciddi katkılar sağlama çabasındalar. Kafile arasında çok sağlıklı bir uyum var. Ekibimiz dört dörtlük. Sporcularımızda yüksek bir moral düzeyi var. Bu moralin performans ve başarılarına yansıyacağına ilişkin kanaatim son derece yüksek. Neticeyi inşallah hep birlikte göreceğiz. 'Güle güle git, güle güle gel' sloganıyla Türkiye'den ayrıldık. İnşallah güle güle ülkemize dönecekler.''

Suat Kılıç, sporcuların olimpiyat köyünde şikayetleri olup olmadığı sorusuna, ''40-50 civarında sporcumuzla bire bir görüştüm. Hiç kimsenin kalma koşullarıyla olsun, diğer hususlarla ilgili olsun bir şikayeti olmadı. Herkes halinden olabildiğince memnun. Sadece havalandırmalar henüz devreye girmemiş, birkaç gün içinde devreye girecek. Keyifleri de moralleri de gayet iyi'' diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Olimpiyat Köyü'nü beğendiğini belirterek, ''Benzerleri Türkiye'de bugüne kadar yapılan oyunlar köyünün bir büyük modülü diyebiliriz. Bence başarılı bir çalışma. Trabzon'da Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için yaptığımız ya da Erzurum'da UNİVERSİADE için yaptığımız çalışmalara benzer bir standart var ortada. Nitelikli düzgün bir imalat. Başarılı bir çalışma'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri