Baykal'dan Karaburun'a Sürpriz Ziyaret

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eşi Olcay Baykal, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ve eşi Nilüfer Baydar'la birlikte İzmir'in Karaburun ilçesine sürpriz bir ziyaret yaptı.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eşi Olcay Baykal, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ve eşi Nilüfer Baydar'la birlikte İzmir'in Karaburun ilçesine sürpriz bir ziyaret yaptı. Karaburun'un ünlü dondurmacısı 7 Kardeşler'de iki saati aşkın vakit geçiren Baykal, vatandaşlarla sohbet etti.

Karaburun Belediye Başkanı H.Serdar Yasa'dan ilçeye ilişkin detaylı bilgi de alan Baykal, daha sonra Baydar ve Yasa ile birlikte çarşıda kısa bir gezintiye çıktı. Esnafla sohbet eden Baykal, belediye tarafından kısa bir süre önce restore edilen tarihî Abdullah Ağa Camisi'ne de gitti. Ardından geçilen İskele Mahallesi'nde çevre hakkında Başkan Yasa'dan bilgi alan Deniz Baykal, Karaburun'un doğal güzelliklerine hayran kaldığını ifade etti. Yoğun ilgi gören plajlardan olan Bodrum sahilinde de dolaşan Baykal, yine Yasa'dan çevreye ilişkin bilgi aldı.

Saip ve Anbarseki köylerine de uğrayan Baykal ve beraberindekiler, köylülerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Baykal, Saip'te ikram edilen mahalli şerbetlerin tadına baktı. Baykal ve beraberindekiler, Anbarseki'de de kahvehanede toplanan vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Köy ziyaretlerinden sonra Mordoğan'a geçildi. Burada Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve partililerle biraraya gelen Deniz Baykal, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Baykal, "Bu seçim, kendine özgü özellikler taşıyan son derece önemli bir seçimdir, çünkü bu seçimde beldeler ve köyler yok oluyor. Özellikle sahil beldeleri ortadan kaldırılıyor. Bu büyük bir yanlıştır." dedi. İktidarın korku içinde olduğunu iddia ederek, "Son dönemdeki eylemler dolayısıyla iktidar, büyük korku ve telaş içindedir. Ayrıca artık bu işin tadı kaçtı. İktidar, başkasının hakkını hukukunu tanımaz bir anlayış içine girdi. Dış politikada da büyük yanlışlar yapıyor. Türkiye, büyük bir ayrışmanın içine doğru sürükleniyor. İktidar, vatandaşı etnik ve mezhepsel olarak ayrıştırıyor. Böyle bir ortamda barış olmaz. Bu seçimde artık tüm bunlara dur demenin, bu mesajı vermenin zamanı gelmiştir." diye konuştu.

Baykal ve beraberindekiler, Mordoğan'dan sonra Çeşme ilçesine gitti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri