Baykal istifa etti, CHP karıştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, 3 gün önce gündeme bomba gibi düşen video görüntülerinin ardından dün istifa ettiğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’a ait olduğu iddia edilen görüntülerin ardından CHP Genel Merkezi’nde açıklama yapan Deniz Baykal, bunun bir komplo olduğunu belirterek partililerin ‘yapmayın’ çığlıkları ve gözyaşları arasında istifa etti. İstifa açıklaması tüm CHP teşkilatlarında şaşkınlık yaratırken, Konya İl Başkanlığı dahil birçok il başkanlıklarında partililer gözyaşlarını tutamadı. Baykal’ın istifasının ardından Konya İl Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenleyen CHP Milletvekili Atilla Kart görüntülerin Deniz Baykal’ın dediği gibi komplo olduğunu ifade ederek, komplonun hukukun üstünlüğüne sahip çıkanlara karşı düzenlendiğini söyledi. Baykal’ın AKP iktidarına meydan okuyarak yeni bir mücadele sürecini başlattığını dile getiren Atilla Kart, “Bu komplo anayasa değişikliği ile birlikte düzenlenmiştir. Meskene tecavüz ve teknolojiyle tezgâhlanan bu komplonun iktidar gücü seferber edilmeden, muhalefet başkanına karşı bu kadar fütursuzca yapılması mümkün değildir. İktidar zirvesinin bilgisi ve onayı olmadan son iki hafta içinde hazırlanıp piyasaya sürülmesi söz konusu bile olamaz. Bu nedenle Sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal, sömürü misyonunu üstlenen ve Türkiye’yi dışarıdan yönetenlerin işbirlikçiliğini yapan AKP’ye karşı yeni bir mücadele başlatmıştır” dedi. “Sayın Baykal, CHP’nin değişmez genel başkanıdır ve bundan sonrada genel başkanımız olmaya devam edecektir” diyen Kart, yakın bir zamanda gerçekleştirilecek genel kurulda Deniz Baykal’ın tekrar aday olup olmayacağına il başkanlarının ve MKYK üyelerinin karar vereceğini kaydetti.

BAYKAL YENİDEN Mİ DÖNECEK?
Öte yandan kulislerde dolaşan bilgilere göre, genel kurulda yeniden Baykal’ın aday gösterilebileceği kaydediliyor. Baykal’ın istifasının, ‘tepkileri önleme amaçlı taktik hareket’ olabileceği belirtilirken, CHP il başkanlarının Baykal’ın göreve devam etmesini istedikleri vurgulanıyor. 1999 seçimleri sonrası istifanın ardından Baykal’ın geri dönüşünün, bu süreçte tekrarlanmasının ihtimal dahilinde olduğu bildiriliyor.
HASAN AYHAN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri