Baykal: Gerçek Bayramları Kutlayacağımız Günler Bizi Bekliyor

Ramazan Bayramı’nı memleketinde geçiren eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gazetecilerin Ergenekon davası ile ilgili sorusunu cevaplamadı.

Ramazan Bayramı’nı memleketinde geçiren eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gazetecilerin Ergenekon davası ile ilgili sorusunu cevaplamadı. Baykal, karmaşık duygular içinde acı bir bayram yaşandığını belirterek, "En kısa zamanda gerçek bayramları milletçe, bütün İslam alemi olarak kutlayacağımız günler önümüzde bizi bekliyor. Bu umut içindeyiz.” dedi.


Deniz Baykal, bayram namazını Paşa Camii’nde kıldıktan sonra yanındaki milletvekilleri ve CHP’liler ile her bayram uğradığı börek salonuna gitti. Burada elleri ile börek açan Baykal, gazetecilerin sorusu üzerine bayramla ilgili düşüncülerini paylaştı. Karmaşık duygular içinde, acı bir bayram yaşandığını söyleyen Baykal, “Bu bayram ne yazık ki yaşamak istediğimiz bayram olmaktan çok uzak, hem dünyada hem Türkiye’de. Son yıllarda bayramlara buruk bayramlar diyorduk ama bu defa bayram buruk olmanın da ötesine geçti, acı bir bayram yaşıyoruz. Bu bayram; hepimizi inançlarımızın, ahlakımızın, toplumumuzun temel değerlerini yeniden düşünmeye ve sorgulamaya davet etmektedir. Adaleti, hakkı, birbirimize bakışımızı yeniden sorgulamak durumundayız. Maalesef çok acı günler yaşıyoruz. Bu bayram arzu ettiğim neşe ve mutluluk dönemi olmaktan çok uzak. Bayramlarda böyle acı günler yaşamanın belki terbiyevi başka bir etkisi vardır. Bayram fikrini unutmadan bu acıları yaşayabilmek, bu yaşananları taşırken sağduyunu, sükunetini koruyabilmek çok önemli. İnşallah gerçek bayramlar yaşayacağımız günlere yaklaşmışızdır. En kısa zamanda gerçek bayramları milletçe, bütün İslam alemi olarak kutlayacağımız günler önümüzde bizi bekliyor. Bu umut içindeyiz.” diye konuştu.

Baykal, gazetecilerin, Ergenekon davasıyla ilgili soru sormak istemesi üzerine ise “Böyle bir bayram gününde söylenmesi gerekenleri söyledik.” diyerek cevap vermedi. Baykal, kahvaltı yaptıktan sonra salondan ayrıldı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri