Bayık'ın Abd'ye Arabuluculuk Önerisi Arap Basınında

PKK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık'ın çözüm sürecinde Türkiye ile görüşmelerde ABD'ye arabuluculuk önermesi, Arap basınında geniş yer aldı.El Hayat gazetesi haberi, "Kürt lider Türkiye ile görüşmelerde ABD'ye arabuluculuk öneriyor"...

PKK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık'ın çözüm sürecinde Türkiye ile görüşmelerde ABD'ye arabuluculuk önermesi, Arap basınında geniş yer aldı.

El Hayat gazetesi haberi, "Kürt lider Türkiye ile görüşmelerde ABD'ye arabuluculuk öneriyor" başlığıyla verdi. Haberde PKK'nın siyasi kolu KCK'nın yöneticisi Cemil Bayık'ın Avusturya'nın Der Standard gazetesine verdiği mülakatında, "Ayrılıkçı Kürtler uluslar arası bir arabuluculuk istiyor. Belki ABD, Türkiye ile barış görüşmelerinin rayına oturması için yardımcı olabilir." ifadesini öne çıkarttı.

PKK'nın kurucularından biri olan Bayık'ın mülakatında Türkiye'ye yönelik Kürtlere karşı radikal İslamcıları desteklendiği yönünde suçlamalar yönelttiği, ancak Ankara'ın tüm bu suçlamaları reddettiği ifade edildi.

Bayık'ın ayrıca savaşın gölgesinde çözümün olmayacağını ifade ederek siyasi bir çözüm gerektiğini söylediği kayd edildi.

Haberde ayrıca Bayık'ın, "İlerlemenin olmadığı bir noktaya geldik. Bu yüzden süreci izleyecek üçüncü bir güç teklifinde bulunuyoruz. Bu üçüncü güç ABD'de olabilir, uluslar arası bir heyet olabilir. Açıkçası arabulucu ve gözlemcilere ihtiyacımız var. Amerikalıları kabul ederiz. Bizim açımızdan süreç bu yönde ilerliyor." ifadelerini kullandığı belirtildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri