Bayanlar satrançta heyecan artıyor

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Konyada düzenlenen Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası çekişmeli müsabakalara sahne oluyor

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen “Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası” çekişmeli müsabakalara sahne oluyor. Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Koordinatörü Ümit Küçükahmetoğlu, yaptığı açıklamada, Hilton Inn Garden Otel’de başlayan şampiyonaya, Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 80 sporcunun katıldığını söyledi. 18 Temmuz’da sona erecek şampiyonada her sporcunun 9 maç yapacağını belirten Küçükahmetoğlu, dereceye giren sporculara sponsor firma Arzum Dayanıklı Küçük Ev Aletleri’nin çeşitli ödüller vereceğini kaydetti. Küçükahmetoğlu, Konya ve Türkiye’de satranca ilginin her geçen gün arttığını vurgulayarak, Konya’dan 6 sporcunun şampiyonada mücadele edeceğini dile getirdi. Satrançta Yoğun bir tempo yaşadıklarını ifade eden Hasan Güven “ Satranca ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgiyi karşılamak için Satranç İl Temsilciliği olarak her fırsatta bir organizasyon düzenlemeye çalışıyoruz.

Konya’da yapılan organizasyonlar federasyonumuz tarafından beğenilmişti. Bu yılda tüm organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye İş Bankası Satranç Ligi ve Kulüpler Şampiyonası tamamlandı. Şimdi ise sırada Bayanlar Türkiye Şampiyonası var. Şampiyona 10 Temmuz tarihinde başladı ve 18 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Hilton Garden Otel’de yapılan şampiyona 6. defa Konya’da yapılıyor.  Kulüpler Şampiyonası bu yıl 10. kez Konya’da yapıldı. İş Bankası Ligi ise geçtiğimiz yıl burada yapılmıştı. Bu yıl Konya’da 2. defa yapıldı” diye konuştu.

Satranç il Temsilcisi Hasan Güven antrenör sıkıntısı çektiklerini bu nedenle dışarıdan antrenör getirmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Güven, “ Antrenör sıkıntısı yaşıyoruz. Bu nedenle antrenör sayımız arttırma hedefindeyiz. Şu anda bir antrenörümüz milli takım altyapı kampına antrenör olarak çağrıldı. İlimiz antrenörü Savaş Özgür Ün’ün bu başarısı bizleri mutlu etti. İl temsilciliği olarak amacımız antrenör sayımızı bu şekilde arttırmak” diye konuştu. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri