Bayan Basketbol Milli Takımı, Açılışı Fransa İle Yapacak

Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası, yarın oynanacak maçlarla başlayacak. B Grubu'nda Fransa, Kanada ve Mozambik ile mücadele edecek olan ay yıldızlı ekip grubundaki ilk maçında yarın Fransa ile...

Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası, yarın oynanacak maçlarla başlayacak. B Grubu'nda Fransa, Kanada ve Mozambik ile mücadele edecek olan ay yıldızlı ekip grubundaki ilk maçında yarın Fransa ile Ankara'da karşı karşıya gelecek.

Tarihinde ilk kez dünya şampiyonasında mücadele edecek olan A Milli Kadın Basketbol Takımı, ilk maçında Fransa ile karşılacak. Bu karşılaşma yarın saat 19.00’da NTV Spor’dan canlı olarak ekranlara gelecek.

Ankara ve İstanbul'da toplam 16 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek olan 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası 5 Ekim'e kadar sürecek. Tarihinde ilk kez dünya şampiyonasına katılacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı, B Grubu'nda Fransa, Kanada ve Mozambik ile mücadele edecek. Ay yıldızlı ekip maçlarını Ankara'da oynayacak. Şampiyonanın açılış maçında Mozambik ile Kanada, Ankara Spor Salonu'nda saat 14.00'te karşı karşıya gelecek.

Bu arada 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'na Ankara ve İstanbul ev sahipliği yapacak. Müsabakalar Ankara'da tek salonda, İstanbul'da ise iki salonda yapılacak. İstanbul'da Avrupa yakasında, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, Anadolu yakasında ise Ülker Sports Arena'da oynanacak. A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın da grup maçlarını oynayacağı Ankara'da ise karşılaşmalar Ankara Spor Salonu'nda oynanacak.

2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda A ve B Grubu müsabakaları Ankara Spor Salonu'nda, C ve D Grubu ile çeyrek finale yükselme maçları da Zeytinburnu'ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Kadın basketbolunun dünyadaki en büyüğü ise Anadolu yakasındaki Ülker Sports Arena'da belli olacak.

4 GRUPTA 16 TAKIM MÜCADELE EDECEK

2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 4 grupta toplam 16 takım kupayı kazanmak için mücadele edecek. A Grubu'nda Brezilya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Japonya, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu B Grubu'nda Fransa, Kanada, Mozambik, C Grubu'nda Avustralya, Belarus, Kore, Küba ve D Grubu'nda da ABD, Angola, Çin ve Sırbistan gruptan çıkan takımlar olmak içini mücadele edecekler.

Gruplarını üç maç sonunda ilk sırada tamamlayan takımlar, doğrudan çeyrek finale yükselecek. Grup ikinci ve üçüncüleri ise çeyrek finale yükselen diğer 4 takım olabilmek için eleme maçları oynayacak. Çeyrek final karşılaşmalarıyla birlikte ise şampiyona tek maç elemeli olarak devam edecek.

Grup maçlarını Ankara Spor Salonu'da oynayacak ay yıldızlı ekibimizin çeyrek finale çıkması durumunda başkentten İstanbul'a geçecek. Ceyhun Yıldızoğlu yönetimindeki Türkiye'nin 12 kişilik kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Işıl Alben, Bahar Çağlar, Tuğçe Canıtez, Şaziye İvegin, Cansu Köksal, Tuğba Palazoğlu, Lara Sanders, Birsel Vardarlı, Begüm Dalgalar, Nevriye Yılmaz, Tilbe Şenyürek, Esmeral Tunçluer.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın maç programı ise şöyle:

Yarın

14.00 Mozambik - Kanada

19.00 Türkiye - Fransa

Eylül 28 Pazar

14.00 Fransa - Mozambik

19.00 Kanada - Türkiye

Eylül 30 Salı

19.00 Mozambik - Türkiye

21.15 Fransa - Kanada

İLK MAÇ PROGRAMI

A Grubu

16.15 Japonya - İspanya

21.15 Brezilya - Çek Cumhuriyeti

B Grubu

14.00 Mozambik - Kanada

19.00 Türkiye - Fransa

C Grubu

14.15 Küba - Avustralya

16.30 Kore - Belarus

D Grubu

19.15 Sırbistan - Angola

21.30 Çin - ABD

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri