Bavyera İçişleri Bakanı Herrmann, Sınırdışında Israrlı

Federal İç İstihbarat Dairesi’nin Almanya’da yaklaşık 6 bin 300 Selefi olduğunu açıklamasının ardından siyasi ortam bir kez daha alevlendi.İki hafta önce terör örgütü IŞİD’in propagandasını yaptığı için Erhan A.’yı sınır...

Federal İç İstihbarat Dairesi’nin Almanya’da yaklaşık 6 bin 300 Selefi olduğunu açıklamasının ardından siyasi ortam bir kez daha alevlendi.

İki hafta önce terör örgütü IŞİD’in propagandasını yaptığı için Erhan A.’yı sınır dışı eden Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, yabancı radikallerin sınır dışı edilmesi talebini bir kez daha dile getirdi.

İstihbarat Dairesi Başkanı Hans-Georg Maassen, birkaç yıl önce Selefilerin sayısının 2 bin 800 civarlarında iken şimdi bu rakamın 6 bin 300’e yükseldiğini açıklamıştı. Maassen, özellikle gençlerin bu gruplara katıldığına dikkat çekti.

Frankfurter Allgemeine gazetesine konuşan Bavyera İçişleri Bakanı Herrmann, devletin harekete geçmesini talep etti. Şiddet yanlısı Selefilerin sadece sınır dışına çıkmasının engellenmesiyle yetinilmemesini isteyen muhafazakar bakan, iç güvenlik için yabancı vatandaş olan radikallerin sınır dışı edilmesini savundu.

Çifte vatandaşlık sahibi ve Alman vatandaşı olanlar ise sınır dışı edilemiyor. Bakan Herrmann, çifte vatandaşlığı bulunan göçmen radikallerin yabancı terör örgütü üyeliği olduğu takdirde bunlardan Alman vatandaşlığının geri alınmasını istedi.

İslam dinini kötüye kullanan radikal gruplar, Almanya’da kandırdıkları gençleri Suriye ve Irak’a savaşmaya götürüyor. Son olarak bu gençlerin sayısının 450’ye kadar çıktığı bildirildi.

PKK DA ALMANYA’DAN BÖLGEYE SAVAŞÇI GÖNDERİYOR

Öte yandan Der Spiegel dergisi Suriye’ye Almanya’dan sadece radikal grupların değil, terör örgütü PKK’lı grupların da gittiğini yazdı. PKK terör örgütüne katılıp Suriye’ye savaşa giden Kürtlerin sayısının 50’ye yaklaştığını belirten dergi, sayının giderek arttığını ve yetkili makamların alarma geçtiğini duyurdu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri