Batman’a Göç Eden Ezidîler Çadır Kente Taşındı

Batman Belediyesi, radikal selefi örgüt IŞİD’in Şengal’de yaptığı katliamdan kaçarak Batman’a gelen ve halk evlerinde kalan Ezidileri, Beşiri ilçesine bağlı Korik köyünde yaptığı çadır kente yerleştirmeye başladı. Batman Belediyesi...

Batman Belediyesi, radikal selefi örgüt IŞİD’in Şengal’de yaptığı katliamdan kaçarak Batman’a gelen ve halk evlerinde kalan Ezidileri, Beşiri ilçesine bağlı Korik köyünde yaptığı çadır kente yerleştirmeye başladı.

Batman Belediyesi tarafından Şengal katliamından kaçarak Batman’a gelen Ezidîler için oluşturulan çadır kent faaliyete geçti. Ezidî vatandaşlar Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Korik (Uğurca) köyünde aylar önce yapımına başlanan ve 22 Eylül’de tamamlanan 2 bin kişilik çadır kente taşınmaya başlandı. 9 Ağustos tarihinde IŞİD'in Şengal’de giriştiği saldırıdan sonra Batman’a gelen Ezidîler, bugüne kadar Batman Belediyesi'ne bağlı halkevlerine yerleştirilmişti.

Taşınma işleminin başladığı Edip Solmaz Halkevi'ndeki çalışmaları Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş ve belediye meclis üyeleri ile birlikte yerinde inceleyen Eşbaşkan Gülistan Akel, Batman halkı tarafından gösterilen duyarlığın değerli olduğunu ama önemli olanın Ezidî vatandaşların çadır kente yerleşmesinden sonra halkın bu duyarlılığını sürdürmesi olduğunu dile getirdi.

Eşbaşkan Akel, “Bugün itibariyle misafirlerimizi çadır kentte, toplu yaşam merkezi haline getirdiğimiz çadır kentte ağırlayacağız. Şimdiye kadar misafirlerimizi dört halk evi ve bir spor kompleksi olmak üzere kent merkezinde 5 ayrı merkezimizde ağırlıyorduk. Bugünden itibaren dört halkevini de boşaltıp bin 500 kişinin birlikte yaşayacağı, aynı zamanda bir Ezidî köyü olan Korik köyünde oluşturduğumuz çadır kentimiz faaliyete geçiyor. Hem bizim açımızdan hem de misafirlerimiz açısından zorlu bir süreç bu. Biz halkımızın gösterdiği hassasiyetten ötürü teşekkür etmek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte özelikle çadır kent ve diğer noktalarda misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayabileceğimiz, desteklerimizi sunabileceğimiz koşulların oluşabilmesi için halkımızdan desteklerini sürdürmesini bekliyoruz.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri