Batman Belediyesi Muhtarlarla 5 Yıllık Planı Tartıştı

Batman Belediyesi 5 yıllık stratejik planının oluşturulması sürecinde görüş, öneri ve taleplerini almak amacıyla mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Eş başkan Gülistan Akel, 5 yıllık stratejik planın oluşturulması...

Batman Belediyesi 5 yıllık stratejik planının oluşturulması sürecinde görüş, öneri ve taleplerini almak amacıyla mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Eş başkan Gülistan Akel, 5 yıllık stratejik planın oluşturulması sürecinde mahalle muhtarlarının katkılarının kendileri açısından belirleyici olduğunu belirtti. Batman Belediyesi 5 yıllık stratejik planına son biçimini vermek amacıyla kent dinamiğini oluşturan kesimlerle bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak Batman’daki mahalle muhtarlarıyla belediye konferans salonunda bir toplantı gerçekleştiren Eşbaşkan Gülistan Akel, mahalle muhtarlarının 5 yıllık stratejik planın oluşturulması sürecinde yapacakları katkıyı önemsediklerini belirtti. Akel, "Bu toplantımızda sadece belediyenin zorunlu olarak yapması gerekenleri değil, bu kenti ilgilendiren temel yaşamsal konuları da tartışarak, bu konuyla ilgili muhtarlarımızla görüş birliğine ulaşmayı amaçlıyoruz." dedi.

'BİRLİKTE MAHALLELERDE ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ'

Yerel seçimlerden hemen sonra Batman Belediyesi olarak 5 yıllık stratejik plan hazırlamaya başladıklarını dile getiren Eşbaşkan Akel, "Batman’daki sivil toplum örgütleri ve mahalle muhtarlarımızdan görüşler aldık. Planlamamızı bu şekilde hazırlamaya çalıştık. Mahallelerimizde sıkıntılar hala devam ediyor. Bu konuların çözümüne ilişkin hazırlıklarımız var. Ama biz yine de sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı burada muhtarlarımızla bire bir konuşarak, tartışarak tespit etmek, önerilerini almak istiyoruz. İlgili birimlerimiz gerekli planlamaları yapmışlar, sizler de görüş ve önerilerinizi ileteceksiniz, son biçimini verip bu beş yılımızı kapsayan çalışmalarımızı öyle başlatacağız." diye konuştu.

'TEMEL HİZMETLER DIŞINDA DA BEKLENTİLERİNİZ OLMALI'

Seçimlerden hemen sonra yaptıkları bölge toplantılarında halkın kendilerinden sokağını, kaldırımını, suyunu, yani en insani ve belediyelerin zorunlu olarak yapması gereken hizmetleri talep ettiğini ifade eden Eş Başkan Akel, şunları söyledi: "Ama biz istiyoruz ki sadece kaldırımı, yolu, suyu konuşmayalım, daha büyük, daha geniş konuşalım. Biz 5 yıl içerisinde mahallelerimizde halkın ihtiyacına dönük ne yapabiliriz? Bunu konuşmak istiyoruz. Evet halkın kapısının önünün temiz olması, yollarda çukurların olmaması, düzenli suyun gitmesi önemlidir, çok acil ihtiyaçtır, ama bunun yanında hepimizin şikayet ettiği konular da var. Kadına yönelik şiddet, gençlerin madde bağımlılığı, dilimizin kültürümüzün yok alması meselesidir. Yani mahallede yaşayan halk olarak yaşamsal bazı taleplerimizi var, yaşamsal bazı hizmet taleplerimiz var, bunları da tartışmamız gerekiyor. Bu düşüncelerle bir araya geldik."

Eş Başkan Akel’den sonra söz alan muhtarlar da görüş, öneri ve taleplerini dile getirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri