Batı Karadeniz, Marmara Ve Ege Denizi’nde 'Tam Fırtına' Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26-28 Eylül tarihleri arasında Batı Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi’nde 'tam fırtına' beklendiğini duyurdu. Tam fırtına ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26-28 Eylül tarihleri arasında Batı Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi’nde 'tam fırtına' beklendiğini duyurdu. Tam fırtına ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

    Meteroloji’nin tespitlerine göre, denizlere ait meteorolojik uyarılar şöyle:

    Kuzey Ege’nin kuzeyinde; yarın akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın, cumartesi günü ilk saatlerden itibaren Kuzey ve Orta Ege’de 8 ila 10 kuvvetinde (90-100km/s) tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Güney Ege’nin güneyinde öğle saatlerinden sonra rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

    Marmara’da; cumartesi günü ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esecek rüzgarın, zamanla kuvvetini artırarak 8 ila 10 kuvvetinde (90-100km/s) tam fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

    Batı Karadeniz’de; cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren rüzgarın doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına, batısında zamanla 8 ila 10 kuvvetinde (90-100km/s) tam fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri